Bacău – PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău şi ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 11 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializată în trafic de droguri. Față de 8 persoane s-au dispus măsuri restrictive de libertate.

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat 11 percheziții domiciliare în municipiul Bacău, într-o cauză în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat şi trafic de droguri de risc.             

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 200 de grame de cannabis, 100 de grame de haşiş, 35 de seminţe de cannabis, 6 cântare electronice şi 5 dispozitive pentru mărunţit substanţele vegetale, folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor, precum și un aparat pentru confecţionarea ţigărilor artizanale și 2 dispozitive pentru administrarea drogurilor prin fumare, tip ,,bong” şi ,,pipă”.

De asemenea, au fost ridicate un pistol tip ,,Airsoft”, 3 laptopuri, un hard-disk, 18 telefoane mobile şi 4.800 de lei.

11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, pentru audieri.

Față de 5 dintre acestea, cu vârste între 22 şi 30 de ani, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, față de alte 3 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

La activități au participat și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate Neamţ şi jandarmi.