Apel 112 – Aplicatia ce nu trebuie sa lipseasca din telefoanele noastre

Photo of author

By Daniel Negrescu

Apel 112
Apel 112 este aplicatia care suna automat la Serviciul European de Urgenta 112

Apel 112 este disponibila pentru download gratuit in Magazin Play, pentru telefoanele cu sistem Android si in Apple Store pentru cele cu sistem IOS (Apple).

Dezvoltator

Aplicatia este dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (S.T.S.) si este descrisa asfel: ” Aplicația permite transmiterea automată a coordonatelor geografice de pe telefonul mobil al persoanei care raportează un caz de urgenţă, pe teritoriul României, direct către Serviciul 112, dacă dispune de o conexiune de date activă şi de un telefon compatibil cu funcţia de localizare. „

Instalare

Aplicatia este usor de instalat, usor de accesat si transmite catre serviciul de urgenta, la cerere, toate datele necesare localizarii dumneavoastra.

Datele transimise in timpul apelului sunt accesate de serverul serviciului de urgenta si se poate obtine o localizare mult mai exacta fata de triangularea operatorului de telefonie mobila.

Descarcare aplicatie pentru sistem Android – Click aici

Descarcare aplicatie pentru sistem IOS (Apple)- Click aici

Dupa descarcare urmatii pasii de pe ecran si acordati permisiunile de access cerute. La testul nostru, instalarea si configurarea au durat sub 2 minute.

Cerinte

Pentru localizare este necesara activarea locatiei pe aparatul folosit si o conexiune de tate mobile, daca locatia este inactiva, aplicatia o activeaza automat la accesare.

In incheiere

As fi dorit sa va expun mai multe detalii dar S.T.S. si-a asumat dreptul de copyright asupra informatiilor existente pe pagina web. Un lucru destul de ciudat, avand in vedere ca este o pagina pentru servicii publice, platita din bani publici, drept urmare informatiile continute sunt de interes public. Trebuie sa specific ca am ramas oarecum mirat de punctul 4, din Termeni si Conditii de Utilizare, acest punct suna asa:

„4. Furnizorul Aplicatiei de urgenta – „Apel 112” nu garanteaza ca erorile din Aplicatia de urgenta – „Apel 112″ vor fi corectate”

Cam ce ar trebui sa intelegem noi de aici? Sunt pasionat de IT si inteleg ca toate programele au erori si „bug-uri” dar sa treci asa ceva la termeni si conditii de utilizare… denota incompetenta cu care deja ne-am obisnuit.

Te-ar mai putea interesa si : Constanta – Accident rutier pe podul de la Agigea, circulatia intrerupta