Care sunt cele mai bogate alimente în magneziu pentru o iarnă în formă? Deși magneziul este prezent pe scară largă într-o varietate de alimente, peste 70% din populație suferă de o deficiență. Cu toate acestea, o cantitate adecvată din acest mineral este esențială pentru menținerea sănătății. Cu recomandări de 420 mg pe zi pentru bărbați și 360 mg pe zi pentru femei, magneziul este considerat a fi unul dintre cele mai abundente minerale din organism. Pentru a evita deficiențele și pentru a satisface nevoile nutriționale, este, prin urmare, important să incluzi în dieta ta alimente bogate în magneziu.
Numeroasele beneficii ale magneziului
Magneziul este un oligoelement care este esențial pentru buna funcționare a organismului. Acesta joacă un rol crucial, în special în timpul iernii, în reducerea oboselii temporare și ajută la menținerea moralului. De fapt, magneziul are efecte benefice asupra dispoziției și poate preveni sau reduce anxietatea. De asemenea, acționează ca un antiinflamator natural și joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale, a zahărului din sânge și a ritmului cardiac. În cele din urmă, combinat cu vitamina B6, acest mineral reduce anumite simptome ale sindromului premenstrual, cum ar fi schimbările de dispoziție și migrenele menstruale. După cum poți vedea, magneziul este cel mai bun aliat pentru a trece iarna în cea mai bună formă.
Sardinele în ulei
Sardinele sunt pești grași care sunt foarte bogați în magneziu, până la 50mg/100g în versiunea uleioasă. Când te gândești că doza recomandată pentru o femeie este de 6mg/kilo (adică 300mg pentru 50 de kilograme), sardinele sunt o alegere excelentă.
Pudra de cacao neîndulcită
Pudra de cacao neîndulcită este bogată în magneziu, cu 500mg per 100g. O scuză excelentă pentru a strecura puțin peste tot.
Mugurii de pin
Cu 227 mg de magneziu la 100 g, mugurii de pin au o contribuție semnificativă la aportul zilnic de magneziu. Ingredient esențial în pesto, mugurii de pin pot fi adăugate la mâncăruri sau savurate ca o simplă gustare.
Bananele sunt o sursă de magneziu
Cu 35 mg de magneziu per 100 g, banana este fructul proaspăt cel mai bogat în magneziu. Varianta uscată are un conținut de magneziu de 108 mg/100 g. Proaspete sau uscate, bananele sunt o sursă excelentă de magneziu, fie că sunt ronțăite, în compot sau într-o prăjitură.
Indispensabilă în deserturi, ciocolata este o sursă excelentă de magneziu cu 200mg/100g. Poți ronțăi un pătrat sau două atunci când te simți stresat sau doar ca o gustare!
Migdalele
Zdrobirea migdalelor este un reflex excelent deoarece magneziul pe care îl conțin (270mg/100g) acționează asupra stresului. O mână de migdale pe zi poate contribui deja semnificativ la aportul de magneziu. Pe lângă beneficiile lor pentru sănătate, migdalele sunt excelente în bucătărie, fie că sunt consumate crude, prăjite, pudrate sau sub formă de unt de migdale.
Făina de hrișcă
Cu 251mg/100g de magneziu, făina de hrișcă este o alternativă fără gluten la făina de grâu în pâine și patiserie. Pe lângă utilizarea în galette bretonă, făina de hrișcă poate fi folosită într-o multitudine de preparate dulci și sărate.