ALEGE VIAȚA! ACȚIUNE A POLIȚIEI ROMÂNE, PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Photo of author

By Daniel Negrescu

Săptămâna trecută, polițiștii au desfășurat o acţiune pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză.

În urma activităților din teren, au fost constatate peste 21.000 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 765 de permise de conducere auto, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, cu mai mult de 50 de km/h.

În perioada 14 – 20 noiembrie a.c., polițiștii au desfășurat, la nivel naţional, o acţiune pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză.

În urma activităților, au fost constatate 21.343 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 765 de permise de conducere auto, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, cu mai mult de 50 de km/h.

De asemenea, au fost constatate 336 de infracţiuni, dintre care 274 la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi 62 de altă natură.

Exemple:

Mureş

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii au depistat un bărbat care a condus un autovehicul pe Drumul Național 13 – E60, în localitatea Găieşti, județul Mureş, cu viteza de 108 km/h, pe un sector de drum cu limita vitezei de 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravenţional şi i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Prahova

Polițiștii au depistat, la data de 15 noiembrie 2016, un bărbat care a condus un autoturism pe Drumul Județean 102 C, în localitatea Albeşti-Paleologu,  județul Prahova, cu viteza de 107 km/h, pe un sector de drum cu limita vitezei de 50 de km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravenţional, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Iași

La data de 15 noiembrie 2016, un bărbat, de 32 de ani, din Iaşi, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe  Drumul European 585, în afara localităţii Leţcani, judeţul Iaşi, cu viteza de 155 de km/h. Acesta a fost sancționat contravenţional și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Neamţ

Polițiștii au depistat, la data de 19 noiembrie a.c., un bărbat care a condus un autoturism pe Drumul Național 15, în localitatea Podoleni, județul Neamț, pe un sector de drum cu limita vitezei de 50 de km/h, cu viteza de 118 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravenţional, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

În primele 10 luni ale anului, poliţiștii de la rutieră au desfășurat 51.637 de acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În urma acţiunilor, au fost constatate 11.696 de infracţiuni, dintre care 9.262 la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au fost aplicate 1.069.791 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice 67.278 de permise de conducere şi retrase 27.576 de certificate de înmatriculare auto.

Poliția Română recomandă tuturor conducătorilor auto să păstreze o distanță suficientă față de vehiculul din față, să circule cu luminile de întâlnire aprinse, indiferent de categoria de drum pe care circulă și să se intereseze de starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.