În acest articol va vom oferi câteva sfaturi utile pentru a vă răcori pe timp de canicula, aerul condiționat nefiind o opțiune pentru toată lumea. Unele persoane nu suporta curentul generat de aparatele de aer condiționat, altele nu își permit asemenea aparate. Sfaturile din acest articol se adresează tuturor și se pot pune în practică de către oricine.
- Udați perdelele de la ferestre, prin evaporarea apei se răcește aerul intrat în casă.
- Draperiile cu suprafața exterioară albă sau reflectorizantă reduc căldura care pătrunde în casă cu pana la 45%.
- Dacă aerul este cald și uscat puteți plasa un castron cu gheață în fața ventilatorului, curenții de aer se vor răci și totodată va creste umiditatea.
- Dacă este cazul, închideți gura sobei sau șemineul, din cauza unui efect numit „inversare a fluxului” aerul cald este pompat din exterior către interior.
- Dacă nu aveți parte de vânt sau briză cel mai bine este să țineți ușile și ferestrele închise, cu acestea deschise temperatura din interior tinde să se alinieze cu cea din exterior.
- Un pulverizator cu apă ținut la frigider vă poate oferi câteva minute de respiro în cazul în care lucrurile ajung la extrem, se pulverizează apa rece pe încheieturi pentru un efect mai rapid.
- O sticla sau un pet de 500Ml, foarte rece, ținut în mână, răcorește rapid și de durată; Palmele fiind bogate în vene capilare, la contactul cu obiectul rece acționează ca un radiator, sângele care trece prin aceste capilare este răcit și intra în fluxul sangvin, scăzând temperatura corpului.
- Orientați ventilatorul în direcția unei ferestre deschise.
- Încercați sa beți un ceai fierbinte.
- Puteți viziona filme în care acțiunea se petrece în zone cu multă zapadă și gheaţă, funcţionează ca auto-hipnoza.
Sperăm ca aceste sfaturi să vă ajute să vă răcoriți în zilele ce au mai rămas din această vară, nu uitați sa va mențineți hidratați.