Virginia Giuffre, principalul acuzator în afacerea Epstein s-a sinucis. Familia Virginiei a anunțat că „a devenit insuportabil” pentru ea să trăiască. Ea avea 41 de ani.
Virginia Giuffre s-a sinucis
Virginia Giuffre, principala acuzatoare a traficantului sexual miliardar Jeffrey Epstein și a prințului Andrew, și-a luat viața. Americanca-australiană în vârstă de 41 de ani și-a pus capăt zilelor pe proprietatea sa din Australia. Decesul a fost anunțat de familia sa într-o declarație transmisă AFP de agentul său. Cu inima zdrobită vă anunțăm că Virginia s-a stins din viață noaptea trecută la ferma sa din vestul Australiei”, a declarat familia sa. Ea și-a luat viața după ce a suferit o viață întreagă de agresiuni sexuale și trafic sexual. Apropiații au declarat că ”devenise insuportabil […] pentru ea să suporte povara abuzurilor”.
Serviciile de urgență au fost chemate vineri seara la o femeie în vârstă de 41 de ani găsită inconștientă la domiciliul său din Neergabby. O zonă rurală aflată la o oră de Perth, a confirmat poliția locală australiană, fără a dezvălui identitatea victimei, relatează The Guardian. Primul ajutor nu a fost de niciun folos, iar victima a fost declarată decedată.
Potrivit mărturiei sale, Virginia Giuffre, născută Roberts, a cunoscut-o în 2000 pe Ghislaine Maxwell, prietena și partenera de afaceri a lui Jeffrey Epstein. Acesta a fost condamnat în 2022 la douăzeci de ani de închisoare. În vârstă de 16 ani și muncitoare sezonieră la stațiunea Mar-à-Lago deținută de Donald Trump, ea ar fi acceptat oferta lui Maxwell de a deveni maseuză pentru un bărbat bogat. Ea ar fi fost apoi forțată să efectueze acte sexuale asupra miliardarului și a prietenilor săi.
Acuzații grave
Viriginia Giuffre l-a acuzat pe Jeffrey Epstein – care s-a sinucis în celula sa în 2019, înainte ca procesul său să poată avea loc – că a făcut-o „sclava sa sexuală” și a traficat-o în numele prințului Andrew. În 2021, ea a depus o plângere la tribunalul din New York, acuzându-l pe fratele regelui Charles că a agresat-o sexual în trei rânduri când era minoră.
Fiul reginei Elisabeta a II-a a preferat să semneze o înțelegere de mai multe milioane de euro cu ea. Asta pentru a pune capăt disputei, decât să se confrunte cu acuzatorul său în instanță. El a negat întotdeauna acuzațiile. A insistat mereu că nu își amintește să o fi întâlnit pe Virginia Giuffre. Chiar și atunci când a fost confruntat cu o fotografie a sa cu tânăra, tensionată în timpul interviului devenit celebru la BBC. Scandalul l-a costat titlurile militare, patronajul și locul său ca membru activ al Familiei Regale.
Între viață și moarte
În martie anul trecut, Virginia Giuffre a împărtășit o fotografie cu ea pe un pat de spital. Avea fața umflată. A dezvăluit că mai avea doar „patru zile de trăit”. Potrivit mărturiei sale, se afla în mașina sa când a fost lovită de un autobuz școlar care circula cu 120 km/h, lăsând-o între viață și moarte. Potrivit poliției australiene, accidentul a avut într-adevăr loc, dar a fost clasificat drept „minor”, deoarece a provocat doar pagube materiale minore. Toate acestea pun la îndoială credibilitatea dezvăluirii sale.
„Nu există cuvinte care să poată exprima pierderea gravă pe care o simțim astăzi odată cu trecerea în neființă a scumpei noastre Virginia”. Aceasta este declarația familiei sale. Familia a descris-o pe Virginia drept o femeie «eroică», cu un „curaj incredibil”. Ea lasă în urmă trei copii din relația cu Robert Giuffre. Divorțase recent de acesta fin urmă.
A fost „o prietenă foarte dragă și o avocată formidabilă pentru alte victime”, a adăugat avocata ei, Sigrid McCawley. „Curajul ei m-a inspirat să lupt și mai mult”, a declarat reprezentantul ei, Dini von Mueffling. Virginia, a cărei luptă pentru apărarea victimelor traficului de persoane și abuzurilor sexuale a lăudat-o prin înființarea asociației sale, a fost, în cuvintele sale, „una dintre cele mai extraordinare ființe umane pe care am avut onoarea să le cunosc”.