Călin Georgescu este omul care a uimit nu doar România, ci întreaga lume. Acesta a reușit să acceadă în turul doi al alegerilor prezidențiale din România.
Călin Georgescu a surprins scena politică din România și din străinătate prin victoria sa în primul tur al alegerilor prezidențiale, atrăgând atenția presei internaționale, inclusiv BBC. Candidatul independent, cu un trecut naționalist și legături cu AUR, a reușit să mobilizeze un număr impresionant de alegători, în mare parte datorită campaniei sale eficiente pe rețelele sociale, în special TikTok, unde popularitatea sa a explodat în ultimele săptămâni.
Georgescu, expert în dezvoltare durabilă, promovează un program bazat pe agricultură ecologică, suveranitate națională și valori tradiționale creștine. Mesajele sale, inclusiv promisiunea de a „reda demnitatea României” și de a reduce dependența de organizațiile internaționale precum NATO și UE, au rezonat puternic cu o parte a electoratului. Strategia sa digitală, combinată cu un discurs anti-sistem și carisma personală, l-au propulsat în fruntea clasamentului electoral, atrăgând atât admirație, cât și îngrijorare pe scena internațională.
Cei de la Recorder au realizat un material cu acesta, explicând poporului român cine este acest candidat „surpriză”.
Călin Georgescu, candidatul independent care a obținut un rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor prezidențiale, a declarat că votul exprimat de români reprezintă un „strigăt de pace” și o trezire a conștiinței naționale. El a subliniat că acest strigăt nu vine din bucurie, ci din suferință acumulată de-a lungul anilor.
Georgescu a criticat partidele politice, afirmând că acestea au ignorat vocea poporului, iar rezultatul alegerilor marchează o inversare simbolică a rolurilor: „bogații sistemului au sărăcit, iar poporul român s-a îmbogățit”. Potrivit acestuia, nesiguranța economică resimțită de români în ultimele decenii s-a transformat într-o criză de încredere pentru partidele tradiționale. Mesajul său a fost unul de speranță, dar și de avertisment pentru clasa politică, subliniind dorința poporului pentru schimbare.
„În duminica aceasta, a 30-a după Rusalii, este pilda tânărului bogat, în Biserica Ortodoxă. La liturghie, esenţa este următoarea: cât ai fi de bogat, degeaba eşti, dacă nu îl ai pe Dumnezeu. (…) Pe tot ce s-a întâmplat astăzi, spunem că este o trezire în conştiinţă uluitoare, pentru ce s-a întâmplat în istoria acestui popor şi, în acelaşi timp, tot ce ni s-a întâmplat, fie că a fost bine, fie că a fost greşit, contează că noi trebuie să înţelegem să fim responsabili, nu altceva. Avem o datorie de a reface România şi asta este cel mai important. Indiferent ce s-a întâmplat, poporul român a înţeles că familia este coloana vertebrală a societăţii româneşti (…) şi iubim familia mică şi eu, personal, familia mare, care înseamnă poporul meu, ţara. Indiferent cine m-a votat sau cine nu, îi voi respecta, îi voi ajuta şi îi voi încuraja pe toţii”, adăugat Călin Georgescu.
„Prin curaj, am scris şi s-a scris istoria poporului român, iar astăzi, prin candela aprinsă a speranţei, a renăscut curajul de a fi român. Este cel mai important lucru pe care îl spun în seara asta. Pentru că poporul român a ales să nu mai stea îngenunchiat, să nu mai fie invadat, să nu mai fie apăsat, să nu mai fie umilit. Suntem puternici, suntem curajoşi, am fost mulţi la vot şi vom fi, de asemenea, mulţi la vot şi în turul doi. Le mulţumesc tuturor, aşteptăm cu încredere şi devotament tot ce a scris istorie poporul român. (…) Tot ce am spus – „nu facem politică, facem istorie” – s-a adeverit”, a mai spus Georgescu.
CITEȘTE ȘI – Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea partidului PSD