Recenzia de Vineri: Focul din adânc – Chris D’Lacey

Photo of author

By Aqua

Focul din adânc

Focul din adâncChris D’Lacey
Titlu original: The Fire Within (The Last Dragon Chronicles #1)
Traducerea: Adriana Tudor
Editura: Corint Junior
An apariție: 2010
Nr pagini: 288
Cotație Goodreads: 3,78
Rating personal al cărţii: 4/5*


Într-un orășel din Anglia, într-o casă ca toate celelalte, locuiesc Elizabeth și Lucy Pennykettle, mamă și fiică. Femeia e o artistă, meșterește din lut dragoni celebri în toată zona, fetița are 11 ani, e inteligentă, neastâmpărată, curioasă, uneori exasperantă și mare iubitoare de povești și animale. Ca Bonnington, motanul casei, ori Castană, una dintre veverițele rămase fără adăpost de când stejarul de pe strada lor a fost tăiat din cauza unui vecin morocănos.


Sursa foto: pinterest.com

   David, un student la geografie, e atras aproape fără să vrea într-un iureș de întâmplări fantastice din simplul motiv că a răspuns la anunțul banal prin care Elizabeth oferea spre închiriere ”cameră drăguță în casă familială plăcută. Mesele și spălatul rufelor incluse în preț”. Mda, de fapt anunțul nu era chiar banal, David ar fi trebuit să fie atent la post scriptum: ”Trebuie să fie iubitor de copii, pisici și dragoni…”

   ”Clătinând din cap, David începu să urce treptele. Dacă ar fi să te iei după prima impresie, viața cu familia Pennykettle promitea să fie o experiență interesantă, chiar dacă puțin neobișnuită. Dragoni cu mândrie în ochi. O pisică trăsnită. Clopoței de vânt la fereastră. Cineva care se numea Castană… oricine ar fi el. Și acum asta… Se opri în capul scărilor, privirea fiindu-i atrasă de un semn pus pe ușa din fața lui: Bârlogul Dragonilor”


Sursa foto: pinterest.com
https://deadbunny.org/windstone/images/taiga4.jpg

   Focul din adânc, o poveste cu doar câteva personaje, care se petrece în Anglia zilelor noastre, fără bătălii crâncene între Bine și Rău, fără săbii ori baghete vrăjite dar, cu toate acestea, plină de magie. Copii, veverițe, pisici, dragoni și adulți ce-și păstrează candoarea copilăriei își întretaie drumurile în această carte amuzantă, caldă și fermecatoare care te captivează de la primele pagini.

Sursa foto: pinterest.com


   Chris D´Lacey e un magician, un artizan desăvârșit, a reușit să creeze o bijuterie care, deși nu-ți ia ochii de la început cu strălucirea ei, te fascinează prin detaliile minunate. Cartea a fost o surpriză mai mult decât plăcută, n-aveam așteptări prea mari dar apoi n-am mai putut s-o las din mâna și chiar mi-a părut rău când s-a sfârșit.


   P.S. Cartea face parte dintr-o serie foarte îndrăgită de 7 volume, The Last Dragon Chronicle, pe care Corint Junior a ales—din nou!—să n-o continue…