Oțelul – Universitatea Craiova 1-1. Nicușor Bancu a reacționat

Photo of author

By Alexandru Stancu

oțelul - universitatea craiova

Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova, și-a exprimat nemulțumirile după meciul împotriva Oțelului Galați, care s-a încheiat cu scorul de 1-1, în etapa a 12-a din SuperLiga.

Deși a fost mulțumit de rezultat, Bancu a criticat în mod special starea gazonului de la Galați, considerând că acesta a influențat negativ desfășurarea jocului. El nu s-a ferit să sublinieze că suprafața de joc a fost departe de standardele necesare pentru un meci de fotbal de nivel profesionist, ceea ce a afectat performanța echipei sale.

A fost un meci destul de dificil, contra unei echipe foarte bune. Știm cu toții cât de bine joacă pe teren propriu. E agresivă, iar jucătorii sunt montați. Știam ce va juca. Oțelul ne-a surprins doar la gol. Însă e bine că am reușit să revenim rapid.

Din păcate, terenul ne-a dezamăgit din nou. Oriunde am mers în deplasare am întâlnit aceste terenuri mizerabile. Nu poți construi pe aceste terenuri. Am încercat să ne adaptăm, să jucăm cu minge lungă.

A fost un rezultat echitabil. Nu merita nicio echipă să câștige. CFR a luat două puncte în lupta cu noi, dar sperăm să câștigăm cu FC Botoșani.

Simțim că suntem mai bine, că am depășit acel moment greu. Am avut o atitudine bună, dar nu ne-a ajutat terenul. Așa că ne mulțumim cu un egal”, a declarat Nicușor Bancu, după meciul cu Oțelul.

Universitatea Craiova este una dintre cele mai iubite și respectate echipe de fotbal din România, cu o istorie de peste șapte decenii, marcată de performanțe extraordinare, jucători emblematici și o legătură profundă cu orașul și suporterii săi. Cu un palmares impresionant și o moștenire de succes atât pe plan național, cât și european, echipa olteană a reușit să devină o forță în fotbalul românesc.

Clubul a fost fondat în 1948, sub numele de Clubul Sportiv Universitatea Craiova, ca parte a unui program sportiv destinat studenților de la Universitatea din Craiova. Echipa de fotbal a fost una dintre secțiile clubului și, încă de la începuturi, s-a remarcat prin talentul jucătorilor și entuziasmul pentru sport. Primele sezoane au fost marcate de participări în ligile inferioare, dar, treptat, Universitatea Craiova a început să crească și să se impună în fotbalul românesc.

Universitatea Craiova a cunoscut o perioadă de aur în anii 1970 și 1980, când a devenit una dintre echipele de top din România. Acești ani sunt cei care au adus echipei porecla „Campioana unei Mari Iubiri”, reflectând atât pasiunea suporterilor, cât și succesul echipei pe teren. Perioada de glorie a început sub conducerea antrenorilor Constantin Oțet și Ion Oblemenco, iar echipa a fost susținută de o generație de aur de fotbaliști, care au lăsat o amprentă de neșters în istoria clubului.

În 1974, Universitatea Craiova a cucerit primul său titlu de campioană națională, o realizare remarcabilă care a consolidat poziția clubului în fotbalul românesc. Acesta a fost doar începutul unui deceniu glorios, în care echipa a câștigat și alte trofee, inclusiv Cupa României, pe care a ridicat-o de mai multe ori.

Una dintre cele mai memorabile perioade din istoria clubului a fost în sezonul 1982-1983, când Universitatea Craiova a devenit prima echipă românească care a ajuns în semifinalele unei competiții europene, în Cupa UEFA. Echipa a eliminat adversari de renume precum Fiorentina și Bordeaux, realizând o performanță excepțională. Cu jucători ca Ilie Balaci, Rodion Cămătaru, Sorin Cârțu și Aurică Beldeanu, Craiova a devenit un nume respectat în fotbalul european.

VEZI ȘI – Paul Pogba ar putea reveni pe teren mai repede decât se aștepta