Nici curcuma, nici ghimbir: iată cel mai bun antiinflamator natural din lume

Photo of author

By Ramona Fustos

Care este cel mai bun antiinflamator natural din lume? Inflamația cronică este un factor cheie în numeroase patologii, precum artroza, astmul, diabetul, precum și în mai multe boli autoimune, cum ar fi lupusul sau tiroidita. Pentru a combate această inflamație persistentă, multe persoane apelează la remedii naturale. Dr. Eric Berg, medic și expert în nutriție foarte popular pe YouTube, insistă asupra importanței alimentației. Potrivit lui, „cel mai antiinflamator aliment din lume nu este nici curcuma, nici ghimbirul și cu atât mai puțin afinele”.

Nici curcuma, nici ghimbir: iată cel mai bun antiinflamator natural din lume

Deși uleiul de nigella este în general sigur atunci când este consumat în dozele recomandate (1 linguriță pe zi), sunt necesare precauții. Nu este recomandat în timpul sarcinii sau alăptării. Dar nici copiilor cu vârsta sub 6 ani, din cauza lipsei de date suficiente. În plus, consumată pe stomacul gol sau în cantități prea mari, poate provoca tulburări gastro-intestinale.

Expertul dezvăluie că o simplă linguriță pe zi din acest ingredient ar putea reduce inflamația articulară cu 60% și ar fi chiar mai eficientă decât celebrul ibuprofen. „Compusul unic al acestui aliment se numește timochinonă: are un efect antiinflamator direct comparabil cu cel al analgezicelor eliberate fără rețetă”, explică el într-un videoclip. Un beneficiu confirmat de un studiu publicat în Science Direct, care evidențiază proprietățile antiinflamatorii, antioxidante și antiapoptotice ale timochinonei, pentru combaterea inflamației cronice.

Un antiinflamator excelent

Cel mai antiinflamator aliment din lume este uleiul din semințe de chimen negru, cunoscut și sub numele de ulei de negrilică (Nigella Sativa). Acest produs este disponibil pe scară largă în farmacii, parafarmacii, precum și în magazinele de produse organice sau naturale, sub formă de sticle sau capsule. Pentru a profita pe deplin de beneficiile sale, este esențial să alegeți un ulei de negrilică de calitate, virgin și presat la rece.

Datorită efectelor sale asupra tensiunii arteriale, glicemiei și acțiunii sale anticoagulante moderate, este recomandat să consultați un medic înainte de a începe un tratament, în special dacă luați medicamente precum anticoagulante, antidiabetice sau antihipertensive.

Uleiul de negrilică: un adevărat tezaur antiinflamator natural

Adesea menționat în remediile ancestrale, uleiul de negrilică, numit și ulei de chimen negru, revine în prim-plan. Potrivit dr. Berg, acesta este pur și simplu cel mai puternic aliment antiinflamator din lume.

Într-un videoclip care a devenit viral pe TikTok, el explică. „Cel mai puternic aliment antiinflamator din lume nu este nici turmericul, nici ghimbirul și cu atât mai puțin afinele”.

Secretul acestui ulei?

Un compus unic: timochinona, cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii puternice, comparabile cu cele ale anumitor analgezice disponibile fără prescripție medicală. Potrivit expertului, acest principiu activ ar acționa chiar mai eficient decât ibuprofenul pentru calmarea durerilor și reducerea febrei. Disponibil în farmacii, uleiul de negrilică seduce prin eficacitatea sa. Dar și prin compoziția sa 100% naturală. O singură linguriță pe zi ar fi suficientă pentru a reduce inflamația articulară cu 60%, potrivit dr. Berg.

Beneficiile uleiului de negrliciă nu se bazează doar pe cuvântul unui expert. Mai multe studii, publicate în special în Science Direct, confirmă proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și protectoare ale celulelor. Un adevărat cocktail de bunăstare pentru cei care suferă de inflamații cronice. Dar și pentru prevenirea acestor dezechilibre.