Antreprenorul Paul Nicolau, cunoscut sub numele de Pescobar, a decis să ofere o sponsorizare anuală de 30.000 de euro tenismenei Miriam Bulgaru, după ce aceasta a câștigat primul său titlu WTA, Țiriac Open Trophy, pe 15 septembrie, la București.
În vârstă de 25 de ani, Miriam a realizat o performanță remarcabilă, iar acest succes nu a trecut neobservat de Nicolau, deținătorul lanțului de restaurante „Taverna Racilor”. Pescobar se declară un mare susținător al sportului și consideră că sponsorizarea o va ajuta semnificativ pe tânăra jucătoare în cariera sa.
„Această performanță de invidiat a lui Miriam, anume de a câștiga Țiriac Open Trophy, a fost făcută, așa cum se obișnuiește la sportivii români, pe forțele proprii. Adică, fără bănuți, banii provenind de acasă.
Pot să spun că devin primul sponsor privat al lui Miriam, cu suma de 30.000 de euro anual. O voi sponsoriza, deoarece eu cred că ea va avea o ascensiune către primele 100 jucătoare de tenis din lume.
Ea va ajunge în noiembrie, dacă nu erau acești nu mai ajungea, la șase turnee de WTA în America de Sud, costurile pentru aceste competiții fiind destul de mari. Noi facem tot posibilul ca să ajungă acolo.
În schimbul sumei de 30.000 de euro, Miriam va purta pe echipamentul de joc logo-ul „Pescobar”. Logo-ul va apărea pe fore-hand-ul ei extrem de puternic”, a transmis Pescobar pe rețelele de socializare.
Tenisul în România are o tradiție bogată și o istorie care a evoluat semnificativ de-a lungul decadelor. Sportul a câștigat popularitate în țară, devenind o disciplină de bază, apreciată atât la nivel de amatori, cât și în competiții profesionale.
Istoria tenisului în România începe în prima jumătate a secolului XX, când primele terenuri de tenis au fost amenajate în marile orașe. De-a lungul anilor, sportul a fost popularizat de către jucători talentați care au reușit să se impună pe plan internațional. Un moment semnificativ în istoria tenisului românesc a fost reprezentat de ascensiunea jucătoarei Virginia Ruzici, care a câștigat turneul de la Roland Garros în 1978, fiind prima româncă ce a obținut un titlu de Grand Slam.
Anii ’90 și începutul anilor 2000 au marcat o explozie a talentului românesc în tenis. Personalități precum Ion Țiriac, Ilie Năstase și mai recent, Simona Halep, au contribuit la popularizarea sportului în țară. Ion Țiriac a fost nu doar un jucător de succes, ci și un antreprenor influent în lumea tenisului, având un impact semnificativ în organizarea de turnee și dezvoltarea sportului la nivel profesional.
Simona Halep, născută în 1991, este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istoria României. Cu multiple titluri de Grand Slam și o poziție de lider mondial în clasamentele WTA, Halep a inspirat o nouă generație de tineri jucători. Tenisul feminin românesc a cunoscut o adevărată renaștere datorită talentului ei, iar succesul său a dus la o creștere a interesului pentru sport în rândul tinerilor.
Infrastructura și organizarea tenisului în România s-au îmbunătățit considerabil în ultimele decenii. Cluburi de tenis, academii și terenuri moderne au fost înființate, oferind tinerilor jucători oportunități excelente de a se dezvolta. De asemenea, competițiile interne au devenit mai competitive, cu turnee care atrag atenția și ajută la descoperirea de noi talente.
VEZI ȘI – Surpriza serii în Champions League. Monaco – Barcelona 2-1