Ministrul Comunicaţilor, Marius Bostan, și-a pus „bostanul” la treabă pentru câteva momente și a avut o „revelaţie”. Cităm:
„Mentalitatea comunistă a fost aşa: să primesc gratis educaţie. Pentru foarte mulţi părinţi dacă ar simţi că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conştientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis. Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. O mărire de salarii în zona asta de Educaţie nu ar provoca decât pagube pe următorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poţi recupera”.
Din opinia lui înțelegem că domnul Bostan dorește limitarea accesului la învățământ, acesta fiind permis doar celor care își permit să plătească suma „simbolică de 100 de lei” de copil, lunar, restul copiilor din familii mai puţin înstărite rămânând „pe dinafară” cu singura opțiune de a rămâne cu „bostanul” sec transformând Romania într-o bostănărie de oameni inculți și mai ușor de manipulat. Mai mult, domnu’ Bostan, prin afirmațiile lui, descurajează competența cadrelor didactice, taie elanul tinerilor de a deveni educatori de orice fel şi încurajează mita prin îndemnul adresat părinţilor de a „cotiza” cu „sume simbolice de 100 de lei” la învățământ. Probabil dorește favorizarea copiilor de bani gata, mai puţin pregătiți faţă de cei din familii neajutorate și instigă profesorii să facă la fel pentru a-și rotunji veniturile cu câteva „sume simbolice de 100 de lei”. Până aflăm ce dorește cu adevarat domnu’ Bostan sperăm ca dreptul la învățătură, garantat de constituție în Capitolul II, Articolul 32, să nu fie încălcat sau modificat în favoarea beizadelelor iar profesorii să fie în sfârșit remunerați decent.