Laura Vicol, fostă deputată PSD, a respins acuzațiile legate de implicarea sa în scandalul imobiliar Nordis, susținând că nu există păgubiți, ci doar clienți care ar fi urmat să primească apartamente dacă DIICOT nu ar fi demarat ancheta. Aceasta a afirmat că investigația Recorder, care a dezvăluit schemele de corupție din cadrul companiei, ar fi fost realizată la comandă și că va prezenta dovezile necesare în instanță.
În cadrul unei audieri la Curtea de Apel București, unde se analizează cererea de arestare preventivă pentru 11 persoane implicate în dosarul Nordis, Vicol a negat că ar fi încasat ilegal sume de bani de la companie. Alături de soțul său, Vladimir Ciorbă, și alți membri ai grupului, Vicol este acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, spălare de bani și evaziune fiscală.
„Un singur lucru vreau să spun opiniei publice și dumneavoastră, tuturor care dați aceste știri. Mi s-a pus ștampila de Nordis. Toată lumea mi-a pus etichetă de Nordis, începând cu Recorder, mână în mână cu cei care au plătit ca să apară articolul. O să aveți mari surprize. Am foarte multe plângeri, (nr. întrebată de probe) toate sunt în plângerile care sunt deja făcute. Am făcut mult plângeri, o să vedeți ce se întâmplă”, a spus Vicol.
Ancheta Recorder din octombrie 2024 a arătat că Nordis a colectat sume mari de bani de la clienți, fără a le oferi în schimb apartamentele promise, uneori vânzând același imobil de mai multe ori. Principalul acționar, Vladimir Ciorbă, este considerat figura centrală a rețelei, având legături directe cu Laura Vicol, fostă președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților. În ciuda acuzațiilor grave, Vicol rămâne în libertate, iar decizia de arestare preventivă este așteptată să fie pronunțată de Curtea de Apel.
„O să-l rog pe domnul Nedea, dacă este corect, să dea tot interviul pe care mi l-a luat la Congres (nr. al PSD), timp de 20 de minute. Să spună cum a stat și a băut cafea timp de 2 ore și jumătate cu unul dintre asociații Nordis, în biroul Nordis. Cum i s-au prezentat toate documentele, planurile și absolut tot timp de 2 ore și jumătate. (nr. Alex Nedea încearcă să formuleze o întrebare) Nu vorbiți pentru mine! Mințiți cu nerușinare! Ați prezentat niște lucruri false. Știu că sunteți plătiți. Ne vedem în instanță”, a mai spus Laura Vicol.
Nordis Group este un dezvoltator imobiliar român specializat în proiecte hoteliere și rezidențiale de lux. Compania a fost implicată în dezvoltarea unor ansambluri premium în stațiuni de top din România, precum Mamaia, Sinaia și Poiana Brașov.
Unul dintre proiectele emblematice ale companiei este Nordis Mamaia, situat pe litoralul Mării Negre. Acest complex oferă atât unități hoteliere de 5 stele, cât și apartamente de vacanță, beneficiind de servicii premium precum valet parking, room service, piscine, SPA, spații de joacă pentru copii, restaurante, cafenele și o galerie comercială exclusivistă.
În octombrie 2024, Tribunalul București a admis cererea de insolvență depusă de un creditor împotriva Nordis Management SRL, compania principală a grupului. Această decizie a venit în urma unor investigații jurnalistice care au scos la iveală practici controversate, inclusiv vânzarea multiplă a acelorași proprietăți către diferiți clienți.
VEZI ȘI – Blestemul aurului dacic: între istorie, legende și moștenirea unui neam puternic