GRUPARE INFRACȚIONALA DESTRUCTURATĂ

Photo of author

By Daniel Negrescu

În urma a 3 percheziții efectuate în județele Covasna și Brașov a fost destructurată o grupare infracțională bănuită că ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituția.

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna, au efectuat trei percheziţii domiciliare în județele Covasna și Brașov pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în proxenetism și trafic cu minori.

De asemenea au fost puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 32 și 61 de ani, ar fi recrutat și exploatat sexual trei minore, prin determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi recrutat și persoane majore pentru a fi angajate ca animatoare în cadrul unui club, acestea fiind și ele determinate să practice prostituția. Banii obținuți în urma activităților ilicite erau folosiți pentru achiziționarea unor imobile.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe  documente, o tabletă, 4 telefoane mobile, un DVR, precum și 9000 de euro și 23.000 de lei. Totodată, au fost puse în executare 24 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

Față de patru persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile acestea urmează a fi prezentate Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori și proxenetism.