Glicemie- cele mai bune alimente care pot regla nivelul de zahăr

Photo of author

By Ramona Fustos

Atunci când alegi să îți supraveghezi glicemia, să îți controlezi nivelul de zahăr, alegi și să îți menții corpul sănătos. Atunci când nivelul de zahăr din sânge est ridicat, se dschide poarta și pentru alte maladii mai grave. Dar, și atunci când nivelul de zahăr este prea jos pot apărea unele maladii. Din aceste motive, trebuie să ai grijă mereu la nivelul de glicemie. Care sunt alimentele pe care poți miza?

Glicemia definește nivelul de zahăr din sângele unei persoane

Oamenii de știință consideră că un nivel bun al glicemiei se situează între 0,65 grame și 1 gram de zahăr pe litru de sânge pe stomacul gol. Peste acest nivel, riscul de diabet este iminent. Iar diabetul aduce cu el tot felul de boli cardiovasculare (afecțiuni cardiace, afecțiuni nervoase, insuficiență renală, afecțiuni vasculare), AVC (accident vascular cerebral). Așadar, pentru toate aceste riscuri este vital să fim atenți la tot ceea ce mâncăm pentru a regla nivelul corect de glucoză în sânge.

Care sunt potențialele cauze ale unei glicemii ridicate?

Prima cauză eevocată de medici poate să fie lipsa de insulină. Un hormon proteic produs de celulele insulare din pancreas. A doua cauză a nivelului de zahăr din sânge este alimentară. Consumul de alimente prea bogate în zahăr crește nivelul zahărului din sânge. Toate alimentele naturale conțin zahăr. Când acestea intră în sectorul industrial, se adaugă zahăr pentru a elimina gustul acid din mâncăruri, pentru a compensa gustul amar sau chiar pentru a conserva zahărul natural. Așadar, oricine mănâncă în mod regulat alimente procesate va avea un nivel de zahăr în sânge mai mare decât norma.

Care sunt alimentele de privilegiat?

Unele alimente conțin mai puțin zahăr decât altele. De asemenea, acestea sunt bogate în minerale. Aceste alimente pot fi folosite ca parte a unei diete pentru a contracara nivelul de zahăr din sânge. Cu toate acestea, ar trebui să ceri sfatul medicului tău înainte de a începe orice dietă.

Lămâia

În cadrul unui regim glicemic, persoanele diabetice pot folosi lămâia, care conține flavoinoizi sau antioxidanți puternici care pot întări vasel de sânge fragilizate. Lămâia este bogată în vitaminele A, B, C și E, precum și în minerale, polifenoli și oligoelemente. Aceste minerale ajută la stimularea sistemului imunitar, care este foarte vulnerabil la infecții. De asemenea, aceste minerale ajută la reducerea considerabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Leguminoasele

Leguminoasele au un aport de acid ascorbic și de acid folic. Aici est vorba însă despre fasol uscată, năut sau linte. Caracteristica specială a leguminoaselor bogate în acizi este că reduc nivelul de glucoză din sânge. Mai ales atunci când sunt consumate verzi. Aceasta este, de asemenea, aceeași funcție ca și cea a potasiului. Cu toate acestea, legumele conțin și ele potasiu. Leguminoasele sunt, prin urmare, foarte importante pentru o dietă glicemică.

Cartoful dulce

Este un tubercul care poate reduce rezistența la insulină. Un lucru care poate ameliora glicemia. Cartoful dulce este și extrem de bogat în potasiu. Partea bună a potasiului este că întărește mușchii, menține sistemul nervos sănătos și, mai presus de toate, îmbunătățește tensiunea arterială. Tocmai pentru toate aceste calități, cartofii dulci sunt recomandați pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. La toate acestea se adaugă faptul că cartofii dulci sunt bogați în vitamina C și vitamina B6. Două minerale care contribuie la întreținerea sistemului nervos și la conversia energiei.