Federația Română de Fotbal (FRF) a primit o nouă lovitură în eforturile de a găsi un nou selecționer pentru echipa națională. Gică Hagi a refuzat propunerea de a prelua această funcție, chiar de la prima discuție. După ce Edi Iordănescu a ales să nu își prelungească contractul cu FRF, oficialii federației au început să caute un înlocuitor, având mai multe variante pe listă.
Prima opțiune pe care au abordat-o a fost Gică Hagi, actualul manager tehnic al echipei Farul Constanța, unde deține și aproximativ 80% din acțiuni. În ciuda interesului FRF, Hagi a decis să refuze oferta de a deveni selecționerul României. Această decizie vine în contextul în care Hagi este profund implicat în proiectul său de la Farul și probabil dorește să continue să-și dezvolte echipa de club.
Refuzul lui Hagi obligă FRF să continue căutările pentru un nou selecționer, într-un moment în care echipa națională are nevoie de stabilitate și de o conducere capabilă să construiască pe performanțele recente.
„Din informațiile pe care le am, nu va fi selecționerul României. Exista interes de ambele pârți, dar, la apelurile continue ale Federației, chiar și înainte de verdictul Comisiei Tehnice, Hagi nu neapărat că a dat un răspuns ferm, dar a mai amânat puțin lucrurile, având îndoieli în ceea ce privește angajarea la FRF ca selecționer.
Din diverse motive, pe care nu le cunosc. Bineînțeles, pot exista și speculații. Pe de altă parte, la nivel de speculație, o altă variantă e că ar exista problema cu acțiunile pe care le deține la Farul și atunci e destul de dificil să devină atât de repede selecționer„, transmite Digisport.
Gheorghe „Gică” Hagi este, fără îndoială, una dintre cele mai strălucite stele din istoria fotbalului românesc. Născut pe 5 februarie 1965 în Săcele, Constanța, Hagi a devenit cunoscut sub numele de „Regele” datorită talentului său extraordinar pe terenul de fotbal și a realizărilor impresionante pe plan național și internațional.
Cariera lui Gică Hagi a început la o vârstă fragedă, în echipa de juniori a Farului Constanța. Talentul său evident l-a propulsat rapid în echipa de seniori, unde a debutat la doar 17 ani. Performanțele sale remarcabile i-au adus un transfer la Sportul Studențesc în 1983, unde a continuat să impresioneze prin abilitățile sale tehnice și capacitatea de a marca goluri spectaculoase.
În 1987, Hagi a făcut un pas important în cariera sa, alăturându-se echipei Steaua București. Aici a cunoscut succesul pe plan european, contribuind decisiv la câștigarea Supercupei Europei în 1986 și la parcursul impresionant al echipei în Cupa Campionilor Europeni. Hagi a devenit rapid un idol pentru fanii Stelei și a demonstrat că este un jucător de clasă mondială.
În 1990, Hagi a fost transferat la Real Madrid, unde și-a consolidat reputația de jucător excepțional. Deși perioada petrecută la Real Madrid a fost marcată de fluctuații, Hagi a continuat să strălucească și să atragă atenția marilor cluburi europene. După experiența din Spania, a urmat un transfer la Brescia în Italia și ulterior la FC Barcelona, unde a continuat să impresioneze.
Cea mai prolifică perioadă a carierei sale internaționale a fost însă la Galatasaray, unde a devenit o legendă. Hagi a jucat un rol crucial în câștigarea Cupei UEFA în 2000, primul trofeu european major pentru un club turc. Performanțele sale la Galatasaray i-au adus respectul și admirația fanilor și colegilor de echipă.
CITEȘTE ȘI – EDWARD IORDĂNESCU NU VA CONTINUA PE BANCA ECHIPEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI