Donald Trump l-a luat în râs pe fostul Secretar General al Apărării american, Robert Gates, numindu-l pe oficialul național de securitate „clovn” și „mizerie”

Photo of author

By Edward Ciolacu

Atacul vine după ce Gates și-a exprimat Vineri îngrijorarea faţă de posibilitatea ca Trump să devină Comandantul Suprem al Fortelor Armate Americane. Gates, care a făcut parte din amândouă partidele, Democrat și Republican, a spus că atât Trump cât și Hillary Clinton au o problemă cu credibilitatea în afacerile externe și că nominalizatul Partidului Republican este într-o ligă proprie care poate afecta securitatea statului american.
„Domnul Trump nu a acuzat”niciodată folosirea armelor nucleare. Deţine un record al insultelor aruncate militarilor și familiilor acestora, pe care i-a numit „”un dezastru”. I-a numit pe liderii militari „un morman de moloz care ne fac țara de râs” și ne-a sugerat că dacă va fi ales îi va epura. Mai târziu, pare să fi revenit asupra unor păreri, dar ca și președinte trebuie să știe că nu poți retrage ceea ce ai spus” a concluzionat Gates.
Trump i-a răspuns pe Twitter, Sâmbătă seara, scriind:
” Niciodată nu l-am plăcut și de aceea nici nu am vrut să mă întâlnesc vreodată cu Robert Gates. Uitați-vă ce mizerie este în S.U.A! Întotdeauna Gates a vorbit urât despre foștii lui șefi, inclusiv despre Obama.”
Republicanul și-a continuat atacul către fostul Secretar al Apărării, în Colorato, puţin mai târziu în aceiași seară.
„Am avut un clovn astăzi, un clovn desăvârşit, Robert Gates! El ar fi trebuit să fie un expert. A deținut funcția dintotdeauna iar acum spune lucruri negative despre mine. Eu nu l-am întâlnit niciodată și nu am vorbit niciodată cu el. Credeți-mă, sunt cu mult mai bun în ceea ce face el de cât este el acum.” a spus Trump mulţimii.
Managerul campaniei lui Trump, Kellyanne Conway, a respins criticile împotriva temperamentului lui Trump, Duminică într-o apariție la emisiunea „În Faţa Națiunii” difuzată pe postul TV CBS.
„Domnul Trump s-a apărat și  are tot dreptul să facă asta. Se apară de lumea care, eu personal, nu cred că privește spre substanța planurilor lui. Ei doar judecă pe cineva pe care nu îl cunosc.” a spus Conway.