Iryna Glibko, fostă handbalistă a echipei CSM Râmnicu Vâlcea, a murit la vârsta de 34 de ani, lăsând în urmă o carieră impresionantă în Liga Florilor. Anunțul trist a fost făcut de clubul vâlcean pe rețelele sociale, fără a preciza însă cauza exactă a decesului. Glibko a fost diagnosticată cu cancer la sân, motiv pentru care a decis să se retragă din sport în această vară.
Iryna Glibko a jucat în România începând cu anul 2012, când a semnat cu Danubius Galați. Pe parcursul carierei sale, a evoluat pentru mai multe echipe de top, inclusiv HCM Roman și CSM București, dar și pentru naționala Ucrainei. În 2017, a fost transferată la CSM Râmnicu Vâlcea, unde a continuat să joace până în această vară.
CSM Râmnicu Vâlcea a transmis un mesaj emoționant în memoria Irynei, subliniind impactul profund pe care l-a avut asupra echipei și comunității: „Pierderea ei lasă un gol imens în inimile noastre. Odihește-te în pace, Iryna!”
Mesajul transmis este unul plin de durere, Iryna fiind o jucătoare iubită!
”Cu inimile îndurerate, anunțăm trecerea în neființă a unei sportive excepționale, Iryna Glibko.
Un adevărat lider pe teren și un suflet special în afara lui, Iryna a fost un exemplu de devotament, pasiune și profesionalism pentru toti cei care au interacționat cu ea.
Prin felul său de a fi, dar și prin dăruirea sa, a lăsat o amprentă de neșters în amintirile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște, ori de a lucra alături de ea.
Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea este profund recunoscătoar pentru toate momentele în care Iryna a fost alături de noi, pentru fiecare gol marcat și pentru fiecare zâmbet adus pe chipurile suporterilor roș-albaștri.
Pierderea ei lasă un gol imens în inimile noastre, dar și în comunitatea handbalistică.
Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia ei și către toți cei dragi ei în aceste momente dificile.
Iryna, vei rămâne mereu în inimile noastre. Odihnește-te în pace.”, a tranmis clubul de handbal feminin pe rețelele sociale.
Florin Verigeanu, președintele clubului SCM Râmnicu Vâlcea, a oferit detalii despre lupta dificilă a Irynei. În ciuda diagnosticului grav, Glibko a continuat să spere că va putea reveni pe teren și își va relua cariera în handbalul românesc. Din păcate, boala a avansat prea mult, iar Iryna Glibko a pierdut această luptă la vârsta de 34 de ani, lăsând în urmă un gol imens în comunitatea sportivă și în inimile celor care au cunoscut-o.
„De aproximativ doi ani de zile a avut un cancer mamar, urmat de tratament la Bucureşti. După vreo şase luni de zile analizele i-au ieşit perfect, bune, undeva anul trecut prin ianuarie. După care, în vară (n.r. – 2023), deodată au ieşit analizele foarte rele şi se pare că de fapt a ajuns o metastază la ficat. Din vara anului trecut n-a mai făcut…
Un caracter extraoardinar, o optimistă, că revine, că va reveni, că se simte bine, deşi, când a făcut analizele, era destul de rău… Ficatul era plin de ganglioni.
Da, era o tipă optimistă, care niciodată nu a acceptat că nu va mai juca handbal, că e bolnavă. Venea şi la antrenamente şi chiar şi în ultima perioadă mai venea la antrenamente. Juca împreună cu fetele. Bine, nu făcea antrenamentul normal. Când le-am anunţat pe actualele jucătoare, că aveam antrenament la ora 16:00, toate au început să plângă şi s-a anulat antrenamentul. Aveam şi o masă comună cu fetele, la începerea campionatului”, a declarat Florin Verigeanu, pentru Orangesport.ro.
De-a lungul carierei sale, Glibko s-a distins prin abilitatea și determinarea sa, câștigând respectul și admirația colegilor și a susținătorilor. Pe lângă realizările sale pe pista de ciclism, ea este cunoscută și pentru implicarea sa în promovarea sportului și a unui stil de viață activ.
Contribuțiile sale în ciclism sunt apreciate nu doar pentru succesul individual, ci și pentru impactul pozitiv pe care l-a avut asupra sportului din Ucraina și la nivel global. Iryna Glibko rămâne o inspirație pentru tinerii sportivi și un simbol al dedicării și excelenței în ciclism.
VEZI ȘI – Alertă! S-a activat Planul Roșu, după un accident petrecut pe „Drumul morții”