Din trecutul lui Marcel Ciolacu. Era șmecheraș și „păcălea” școala

Photo of author

By Alexandru Stancu

Foto - Facebook Marcel Ciolacu / Evaziunea fiscală / Diaspora / drugtest / deficit bugetar

Într-un material amplu, Recorder.ro a scos la lumină detalii necunoscute până acum despre premierul Marcel Ciolacu. Potrivit investigației, premierul, cunoscut pentru cariera sa politică, a avut un trecut mai puțin strălucit în ceea ce privește educația și primele sale locuri de muncă.

Conform CV-ului oficial al premierului, Marcel Ciolacu a absolvit în 1986 Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău. Totuși, Recorder.ro a descoperit că Ciolacu a terminat, de fapt, la clasa a XII-a F, care avea profil Mecanică. În ultimii ani ai regimului comunist, liceul s-a transformat într-unul predominant industrial, iar rapoartele de partid păstrate în arhive indică „nivelul scăzut de cunoștințe și numeroasele absențe ale elevilor de la profilul industrial”.

Aurora Hoștiuc, fostă profesoară de tehnologie la liceu, și-l amintește pe elevul Marcel Ciolacu ca fiind un „copil de mijloc, un șmecheraș”. Ea subliniază că, deși nu excela, Marcel își vedea de treabă și a reușit să promoveze bacalaureatul. „Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele lui, Daniel, pe care l-am avut elev înainte. Era un copil de mijloc, un șmecheraș, așa. Trecea clasa. Venea la ore, își vedea de treabă. Acum, că n-o fi fost de 10, o fi fost de 7 sau de 6, de 5 la teză… nu-mi mai aduc aminte notele. Dar în mod sigur a luat bacul”, a declarat Hoștiuc.

În ceea ce privește primele sale locuri de muncă, premierul Ciolacu și-a trecut în CV că a lucrat la Întreprinderea Electronica Industrială din București. Cu toate acestea, Recorder.ro a aflat că, de fapt, Marcel Ciolacu a fost muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău.

Aceste dezvăluiri pun sub semnul întrebării veridicitatea unor informații prezentate în CV-ul premierului și aduc în discuție aspecte necunoscute ale parcursului său profesional și educațional.

Marcel Ciolacu este unul dintre cei mai influenți și proeminenți politicieni din România contemporană. Născut pe 28 noiembrie 1967, în Buzău, Ciolacu și-a construit o carieră politică solidă, devenind o figură centrală în Partidul Social Democrat (PSD).

Marcel Ciolacu a intrat în politică în anii ’90, devenind membru al PSD. De-a lungul anilor, a deținut diverse funcții politice și administrative, ceea ce i-a permis să-și consolideze poziția în partid și să câștige respectul colegilor și alegătorilor. A fost ales de mai multe ori deputat în Parlamentul României, reprezentând județul Buzău.

În iunie 2017, Marcel Ciolacu a fost numit viceprim-ministru în guvernul condus de Mihai Tudose. Aceasta a fost una dintre cele mai importante poziții pe care le-a ocupat până atunci, oferindu-i oportunitatea de a-și demonstra abilitățile de lider și de a influența deciziile guvernamentale.

Marcel Ciolacu a devenit președintele interimar al PSD în noiembrie 2019, după demisia Vioricăi Dăncilă, în urma alegerilor prezidențiale. În august 2020, el a fost ales președinte plin al PSD, consolidându-și astfel poziția de lider al principalului partid de opoziție din România la acea vreme.

Ca președinte al PSD, Ciolacu a încercat să reabiliteze imaginea partidului și să-l readucă în prim-planul politicii românești. A promovat o platformă politică axată pe justiție socială, dezvoltare economică și susținerea categoriilor vulnerabile.

CITEȘTE ȘI – ELENA LASCONI, ANUNȚ IMPORTANT! „E VREMEA RECONSTRUCȚIEI!”