Consumul de avocado în fiecare zi: care sunt implicațiile asupra sănătății?

Photo of author

By Ramona Fustos

Avocado nu este doar pentru toasturile de pe Instagram sau pentru brunchurile de duminică! Direct din Mexic, acest fruct cu pulpa sa cremoasă a devenit un adevărat must-have. Știai că includerea sa în meniul zilnic poate fi un bonus pentru sănătate?

Pe pâine prăjită, într-o salată sau cu un strop de lămâie, avocado poate fi savurat într-o varietate de moduri. Punct bonus: acest aliment este excelent pentru sănătatea ta, datorită compoziției sale nutriționale.

Beneficiile oferite de avocado

Este simplu: avocado este bomba de senzație pe care corpul tău a visat-o. Bogat în grăsimi mononesaturate, acest fruct la modă face minuni pentru nivelul colesterolului tău, reducându-l pe cel rău și sporindu-l pe cel bun. Pe scurt, conține lipide care sunt bune pentru sănătate și poate fi adăugat la orice masă, de la micul dejun la cină. Poate înlocui chiar anumite ingrediente din prăjiturile cu ciocolată, cum ar fi negresele.

Și asta nu e tot: cu conținutul său ridicat de fibre, avocado ajută digestia și te poate ajuta să spui adio constipației. Iar când vine vorba de vitamine și antioxidanți, avocado îți stimulează imunitatea. Un adevărat erou nutrițional.

Mănâncă avocado în fiecare zi: care sunt efectele?

Încorporarea fruuctului avocado în rutina ta alimentară este un pic ca și cum i-ai oferi corpului tău o cură de întinerire. Te ajută să îți controlezi poftele și să îți stabilizezi greutatea fără să te simți frustrat. Ca un bonus suplimentar, conținutul său ridicat de magneziu îl face un aliat antistres perfect.

Avocado este considerat a fi un exemplu de aliment bogat în nutrienți, jumătate din fruct contând pentru cinci mese pe zi.

Acest fruct este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și vitamina E, precum și o sursă bună de acid folic.

Fructele de avocado sunt bogate în grăsimi, dintre care 60% sunt grăsimi mononesaturate, despre care studiile arată că ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și scade tensiunea arterială.

De asemenea, sunt o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre, toate acestea fiind benefice pentru inimă și sistemul cardiovascular.

De asemenea, acestea furnizează mai multe fibre solubile decât alte fructe. Mai mult, conține o serie de minerale utile, inclusiv fier, cupru și potasiu.

Conținutul caloric al acestui fruct este mai mare decât cel al altor fructe și legume

Cu toate acestea, un studiu interesant a arătat că conținutul de grăsimi și fibre din avocado duce la un sentiment de sațietate, ceea ce ajută la reglarea apetitului.

Cu toate acestea, chiar și cele mai bune ingrediente au micile lor defecte. Avocado provine de departe, de foarte departe, ceea ce are consecințe asupra planetei noastre. Amprenta sa de carbon nu este neglijabilă… Deci, cu ce îl putem înlocui? Uleiul de măsline extravirgin are beneficii similare cu avocado. Ca și avocado, uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate, care sunt excelente pentru sănătatea cardiovasculară. De asemenea, este bogat în antioxidanți și polifenoli, care pot ajuta la combaterea inflamațiilor.

Cu nenumăratele sale beneficii pentru sănătate, avocado este o parte esențială a oricărei diete echilibrate, Merită puțină atenție când vine vorba de impactul său ecologic. Așadar, ca toate alimentele, consuma-l cu moderație!