Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat angajamentul său ferm față de digitalizarea sistemului fiscal din România, subliniind că nu va ceda în fața presiunilor de a menține status quo-ul unui sistem învechit și corupt. Într-o declarație recentă, el a afirmat: „Nu voi renunța la digitalizarea sistemului fiscal și nu voi accepta să văd un sistem opac la orice schimbare, ca să rămână învechit, anchilozat și corupt. Nu-mi cereți să fiu comod pentru că este an electoral.”
Prin aceste comentarii, Ciolacu a reiterat necesitatea reformelor în cadrul sistemului fiscal, pentru a-l face mai transparent și eficient. El a transmis un mesaj clar că, în ciuda anului electoral și a posibilelor presiuni politice, va continua să promoveze modernizarea și digitalizarea administrației fiscale.
Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de a combate corupția și de a îmbunătăți colectarea veniturilor, asigurându-se că România avansează spre un sistem fiscal mai modern și responsabil.
„Noi avem un proiect de ţară. Acesta se numeşte aderarea la OCDE (…) Categoric că s-a exagerat. Am făcut. Nu sunt un căpos. Au venit din piaţă anumite cereri, am luat şi am modificat, dar nu pot să fiu neputincios. Nu-mi cereţi să fiu comod pentru că este an electoral. Nu o fac şi n-am să o fac. Încerc să fac bine. Nu pot să vreau în clubul ţărilor dezvoltate, ca să am un trai mai bun, spitale, autostrăzi, să dezvolt ţara mea şi eu să rămân empiric, pe vremurile cu caietul şi cu controale după cum îmi trece mie prin cap. Nu se mai întâmplă decât în Rusia. De 33 de ani trăim într-o nepuţină, stăm cu mâinile, venim ca babele şi găsim scuze de ce nu s-a putut. Aoleu, mamă. Daţi-mă afară, schimbaţi-mă. Votaţi altfel, daţi-mă afară şi am rezolvat problema, (…) dar eu să văd un sistem opac la orice schimbare, ca să rămână învechit, anchilozat şi corupt, eu n-am să accept. Am deranjat sistemul. Da, lucrăm la acordul fin şi facem ca sistemul să fie mai corect”, a declarat Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu este una dintre figurile proeminente ale politicii românești contemporane, cunoscut pentru activitatea sa în cadrul Partidului Social Democrat (PSD). Născut pe 28 noiembrie 1967, în Buzău, Marcel Ciolacu a urcat rapid în ierarhia politică datorită abilităților sale de lider și a capacității de a naviga prin peisajul complex al politicii românești.
Ciolacu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice din București, o bază solidă care i-a oferit cunoștințele necesare pentru a se implica în viața publică și administrativă. Încă din tinerețe, s-a remarcat prin implicarea activă în diverse proiecte locale și naționale, având o abordare pragmatică și orientată spre rezultate.
Marcel Ciolacu a intrat în PSD în anii 2000, aducând cu sine o nouă energie și o viziune modernizatoare. În scurt timp, a fost ales în funcții importante în cadrul partidului, inclusiv cea de președinte al organizației PSD Buzău. Popularitatea sa la nivel local a crescut rapid, iar rezultatele electorale au reflectat încrederea cetățenilor în abilitățile sale administrative.
În 2012, Marcel Ciolacu a fost ales deputat în Parlamentul României, marcând începutul unei cariere parlamentare de succes. În această poziție, s-a concentrat pe promovarea legislației care să sprijine dezvoltarea economică, protecția socială și îmbunătățirea infrastructurii. Abilitatea sa de a construi alianțe și de a negocia a fost esențială în obținerea sprijinului necesar pentru inițiativele legislative.
CITEȘTE ȘI – ANDREI VERSACE A MURIT ÎN CONDIȚII SUSPECTE