Ce alimente ar trebui să consumi pentru a evita bolile de iarnă? Citește mai departe pentru a afla!
Nu este nimic nou în această privință: dacă vrei să rămâi sănătos, totul depinde de capacitatea ta de a menține un stil de viață sănătos. Începând cu o dietă echilibrată, care este și mai importantă iarna pentru a rezista bolilor și altor virusuri. Ce alimente ar trebui să mănânci pentru a evita bolile de iarnă? Citește mai departe!
Nu este nicio noutate atunci când vine vorba despre frigul iernii: virușii se dovedesc din ce în ce mai rezistenți pe măsură ce iarna se instalează. Problema este că organismele noastre sunt mai fragile și, una peste alta, sistemele noastre imunitare sunt mai puțin receptive. Mai simplu spus, în ciuda tuturor eforturilor depuse de organismul nostru, ne îmbolnăvim mai ușor atunci când temperaturile scad sub zero grade. Strict vorbind, nu frigul este responsabil, ci frigul este cel care facilitează pătrunderea bacteriilor în organism. Pentru a limita daunele, se recomandă să se consume iarna următoarele alimente: usturoi, alimente fermentate, lămâie și ghimbir.
Bolile de iarnă-Usturoiul este aliatul tău de preț
Usturoiul este un puternic agent antibacterian, antiviral și antifungic, datorită uneia dintre componentele sale: alicina. Aceasta stimulează sistemul imunitar prin creșterea producției de globule albe, bastionul organismului împotriva agenților patogeni. În plus, este plin de:
-vitamina C.
-vitamina B6.
-mangan.
-calciu.
-fosfor.
-seleniu.
Adaugă-l în mâncăruri cu carne, piure de cartofi sau încearcă să prepari celebra supă de usturoi!
Alimentele fermentate. Fermentația are puterea de a crește valoarea nutritivă a alimentelor datorită compoziției lor:
-vitamine.
-antioxidanți.
-minerale.
Prin interacțiunea cu flora noastră intestinală, alimentele fermentate, care sunt probiotice naturale, facilitează digestia. După cum știi, probioticele joacă un rol major în apărarea împotriva infecțiilor și a altor virusuri. Iată câteva idei de alimente fermentate:
-kefir.
-iaurt.
-castraveți murați.
Și mai mult, iarna, este ocazia perfectă de a pregăti și de a savura o varză delicioasă!
Lămâie și ghimbir
Lămâile au fost mult timp considerate a fi alimentul cel mai bun pentru gripa de iarnă. Conținutul lor ridicat de vitamina C susține apărarea naturală a organismului. Nu este o coincidență faptul că sucul de lămâie este atât de utilizat pentru a combate virusurile gripale și infecțiile tractului respirator. Nimic nu este mai ușor decât să adaugi suc de lămâie în ceaiul tău dimineața și seara. Cu puțină miere ca bonus! Ghimbirul este, de asemenea, foarte popular iarna. Proprietățile sale împotriva durerilor de gât și substanțele sale antivirale contribuie la succesul său în timpul sezonului rece. Mai mult, se spune că ghimbirul este eficient împotriva oboselii și a greții. Și în acest caz, cel mai simplu mod de a folosi ghimbirul este ca și ceai de plante, având grijă să nu folosești prea mult. Se recomandă să infuzezi 10 grame de ghimbir proaspăt în bucăți timp de aproximativ zece minute înainte de a bea.