Câteva trucuri de care să ții cont pentru a evita oboseala toamna

Photo of author

By Ramona Fustos

Toamna poate să fie o perioadă stresantă și obositoare. Fie că te reîntorci la lucru după o vacanță mai lungă sau că te reîntoci din vacanță, tranziția după vacanță necesită cel mai adesea un efort considerabil. Iată câteva trucuri de care să ții cont pentru a evita oboseala și a aborda toamna în formă maximă.

Adoptă o rutină regulată de somn. Un somn bun este esențial pentru a reîncărca bateriile și pentru a rămâne energic pe parcursul zilei. Trebuie să încerci să te culci și să te trezești la ore regulate, chiar și la sfârșit de săptămână.

Sfaturi practice

Pregătește-ți corpul: Evită ecranele cu cel puțin o oră înainte de culcare. Lumina albastră de pe ecrane poate perturba producția de melatonină, hormonul somnului.

Creează mediul potrivit: Asigură-te că dormitorul este întunecat, liniștit și răcoros.

Mănâncă cât mai echilibrat. O alimentație echilibrată este cea care furnizează toți nutrienții necesari pentru a menține un bun nivel de energie.

Cel mai important este să nu sari peste micul dejun. Include proteine, glucide complexe și fructe.

De asemenea, este important să mănânci la ore regulate. Cel mai bine ar fi să privilegiezi alimentele care sunt bogate în vitamine și minerale, precum legumele și fructele, dar și proteinele slabe sau cerealele integrale. Bea suficientă apă pe parcursul zilei pentru a evita deshidratarea, care poate provoca oboseală.

Fă mișcare în mod regulat toamna

Mișcarea este cea care crește nivelul de energie și îmbunătățește starea de spirit prin eliberarea de endorfine.

Care este cea mai bună rutină de exerciții fizice?  Poți încerca să faci cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate, cum ar fi mersul rapid, mersul pe bicicletă sau înotul, de mai multe ori pe săptămână.

Dar, mai poți încerca și unele activități variate: alternează între exercițiile cardio, întărirea mușchilor și stretching pentru o condiție fizică echilibrată.

Planificarea zilelor, organizarea și gestionarea timpului este la fel de imporantă. O bună organizare ajută la reducerea stresului și la gestionarea eficientă a sarcinilor zilnice.

Trebuie deci să încerci să îți faci un fel de to-do list, cu sarcinile de îndeplinit în ficare și le poți organiza în funcție de priorități.

De asemene, poți miza pe un calendar pentru a nota întâlnirile, evenimentele importante sau termenele limită.

Ia pauze regulate. Pauzele regulate ajută la reîncărcarea bateriilor și la menținerea concentrării.

Ia o pauză de 5 minute. Ia o pauză de 5 minute la fiecare oră pentru a te întinde și a respira.

De asemenea, trebuie să îți faci timp pentru prânz departe de locul de muncă pentru a te relaxa.

Limitează consumul de cofeină și alcool. Cofeina și alcoolul pot perturba somnul și pot provoca fluctuații de energie. Cel mai bine ar fi să limitezi consumul de cofeină după-amiaza și să eviți alcoolul la final de zi. Poț miza pe ceaiuri și pe apele infuzate cu fructe toamna.

Stresul îți poate afecta energia și poate afecta starea ta de sănătate globală. Cel mai bine ar fi deci să mizezi pe tehnici de relaxare și pe unele activități mai plăcute.