Câteva motive pentru a trece la zahărul din nucă de cocos

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să știi de ce ar trebui să treci la zahărul din nucă de cocos? Citește mai departe! Găsirea unor alternative sănătoase la zahărul rafinat este o adevărată bătaie de cap. Nu-i așa? În timp ce toată lumea știe ce să creadă despre zahărul alb, este relativ dificil să fim la fel de siguri cu privire la ceilalți îndulcitori disponibili.

Un lucur e sigur.Îndulcitorii artificiali nu mai păcălesc pe nimeni. Alternativele naturale precum stevia și xilitolul s-au dovedit a fi nesănătoase. Zahărul din trestie nu mai pare atât de perfect

Întotdeauna ne întoarcem la punctul de plecare: ce îndulcitor ar trebui să alegi pentru a  proteja sănătatea

Pe departe cea mai sănătoasă opțiune, care nu numai că îți permite să reduci cât mai mult impactul zahărului în alimentația ta, dar și să faci plinul de vitamine și minerale esențiale, este zahărul din nucă de cocos!

Zahărul din nucă de cocos este plin de nutrienți

Zahărul din nucă de cocos nu este doar zahăr, este, de asemenea o sursă plină de vitamine, minerale și antioxidanți.

Exact opusul zahărului alb, care este o carapace nutritivă, zahărul de nucă de cocos este plin de bunătăți…

Densitatea sa nutrițională, adică cantitatea de nutrienți pe care o furnizează în raport cu conținutul său caloric, este de aproape 60 de ori mai mare decât cea a zahărului alb rafinat (un exemplu perfect a ceea ce numim „calorii goale”).

Este bogat în potasiu, cupru, zinc, fier, vitamine B și polifenoli. Și nu puține!

Zahărul din nucă de cocos are profil nutrițional excepțional

Potasiu: asigură 42,5% din doza zilnică recomandată per 100g

Cupru: 23

Zinc: 20% din doza zilnică recomandată

Fier: 14,29

Vitamina B9: 60,5

Vitamina B1: 37,27

Vitamina B5: 15,5

Vitamina B6: 24,29

Vitamina C: 29,25%.

Acest lucru este departe de zahărul alb, care este lipsit de toate substanțele nutritive, și departe de zahărul din trestie.

Un impact real asupra sănătății.

Această colecție formidabilă de minerale oferă o serie de beneficii:

-Funcționarea optimă a sistemului nervos.

-Sistem imunitar eficient.

-Senzația de a fi mai în formă și mai puțin oboist.

-Protecția inimii.

Zahărul din nucă de cocos este, de asemenea, sursa unei game largi de antioxidanți capabili să neutralizeze radicalii liberi – responsabili de stresul oxidativ dăunător pentru celulele noastre.

Cu o barieră antioxidantă puternică, celulele noastre sunt protejate de îmbătrânirea prematură și își pot îndeplini pe deplin funcțiile.

Zahărul din nucă de cocos: IG scăzut + necesitatea de a utiliza mai puțin, un dublu avantaj exceptional.

Ceea ce diferențiază zahărul de nucă de cocos de alte tipuri de zahăr este indicele său glicemic scăzut. Acesta este de 53, comparativ cu 70 pentru zahărul alb și 65 pentru zahărul din trestie.

Acesta este un mare avantaj, deoarece permite creșterea ușoară, treptată și durabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Dimpotrivă, după consumul de alimente cu un indice glicemic ridicat, glicemia crește brusc, declanșând secreția unor cantități mari de insulină pentru a contracara acest vârf glicemic.

Variațiile nivelului de glucoză din sânge sunt foarte accentuate, iar când nivelul de zahăr din sânge scade din nou, organismul are nevoie de mai mult zahăr. Acest lucru duce la pofte la ora 10 dimineața și, pe termen lung, la o cochetare cu rezistența la insulină, baza tulburărilor metabolice precum diabetul de tip 2.

Consumul de zahăr din nucă de cocos cu un IG scăzut ajută la evitarea acestui fenomen

Nivelurile de zahăr din sânge sunt menținute la niveluri rezonabile, ceea ce înseamnă că organismul nostru dispune de o rezervă de energie pe termen lung și este scutit de o mare cantitate de stres. Așadar, poți spune adio gustărilor de la jumătatea dimineții și bună ziua pentru o formă fizică deplină!

În plus, zahărul din nucă de cocos îndulcește cu ușurință preparatele la care este adăugat. Așa că nu trebuie să adaugi la fel de mult ca un alt zahăr pentru a obține dulceața ideală.

Alegerea zahărului din nucă de cocos înseamnă reducerea cantității de zahăr pe care o folosești.

După cum tocmai am văzut, din moment ce avem nevoie de mai puțin zahăr pentru a ne îndulci alimentele, reducem în mod natural cantitatea de zahăr pe care o folosim în preparatele noastre. Iar acesta este un lucru excelent pentru microbiotă.