Care sunt alimentele miraculoase care îți protejează sănătatea?

Photo of author

By Ramona Fustos

Atunci când vei consuma unele fructe precum merele sau curmalele, te vei bucura de o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta.

Care sunt alimentele miraculoase care îți protejează sănătatea?

Merișoarele – puternice antioxidante. Merișoarele sunt puternice antioxidante. Ajută deci corpul să se curețe în profunzime. De atlfel, cu siguranță că știi că merișoarele sunt cele mai bune în caz de infecții urinare. Produsele care conțin merișor reduc aderența bacteriilor responsabile de infecțiile urinare la pereții tractului urinar.

Consumă lămâi pentru a elimina toxinele din organism. Surse de minerale și de oligoelemente, lămâile conțin compuși cu un efect incredibil asupra colesterolului rău.

Încorporează curmalele în meniul tău pentru sănătatea ta, mai exact pentru un sistem digestiv sănătos. Curmalele sunt cele mai bogate în fibre deci sunt ideale pentru tranzitul intestinal. Zahărul din curmale este foarte sănătos. Prin urmare, ele sunt o gustare bună pentru a înlocui biscuiții industriali care conțin zaharuri nesănătoase. Curmalele pot fi consumate la începutul sau la sfârșitul unei mese.

Beneficiile mango-ului: un fruct ideal pentru piele și pentru sănătatea ta. Mango este un fruct extrem de bogat în minerale și vitamine și ajută la reducerea stării de oboseală. Ajută și la întărirea sistemului imunitar. Acest aliment miraculos ajută la întărirea pielii și la menținerea hidratării acesteia. Vitamina C promovează producția de colagen. Consumul de mango este de ajutor și împotriva arsurilor la stomac.

Consumul de mere ajută la menținerea unei greutăți sănătoase. Merele sunt fructele cele mai bune de consumat în cadrul unei diete echilibrate dacă vrei să ai grijă de silueta ta. Recunoscute pentru faptul că potolesc foamea, au un efect de sațietate care te încurajează să reduci drastic gustările. De asemenea, consumul de mere crude cu tot cu coajă reduce constipația.

Care sunt legumele care îți protejează sănătatea?

Castravetele, o legumă bogată în apă, cu un efect rehidratant. Foarte multe persoane suferă de deshidratare, fără să știe asta însă. Castraveții pot să facă miracole în acest sens. Bogat în apă, acest aliment are un efect hidratant. Foarte sărac în calorii, este, de asemenea, foarte apreciat ca parte a unei diete echilibrate.

Legumele cu frunze: alimente pentru combaterea colesterolului rău. Spanacul, salata și cresonul sunt legume cu frunze miraculoase care te ajută să te menții sănătos. Legumele cu frunze conțin multe minerale, vitamine și antioxidanți și foarte puține calorii. Toate aceste legume cu frunze sunt surse de proteine care sunt ușor de asimilat de către organism. De asemenea, ele ajută la combaterea colesterolului rău.

Țelina,  o legumă cu un efect anti-inflamatoriu puternic. Țelina curăță și repară pereții intestinali. Studiile arată, de asemenea, că ajută foarte mult la digestie. Deși nu este universal apreciată pentru gustul său deosebit, țelina poate fi consumată sub formă de suc sau amestecată cu alte fructe și legume.