Care sunt alimentele care te ajută să scazi tensiunea?

Photo of author

By Ramona Fustos

Care sunt alimentele care te ajută să scazi tensiunea? În fruntea listei atunci când vine vorba despre boli cronice se află hipertensiunea arterială. Cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, hipertensiunea arterială corespunde unei creșteri anormale a presiunii sângelui pe pereții arterelor. Pe lângă îngrijirea medicală, adoptarea unui regim alimentar echilibrat și adecvat poate contribui la protejarea inimii și a arterelor. Iată deci o listă de alimente care trebuie consumate atunci când suferi de hipertensiune arterială.

Usturoiul

Un remediu natural prin excelență, usturoiul este o alegere foarte bună atunci când vine vorba despre hipertensiune. Bogat în seleniu, un oligoelement cu virtuți antioxidante, usturoiul acționează eficient asupra hipertensiunii, reduce nivelul de colesterol rău și acționează asupra aterosclerozei. Poți consuma până la patru căței de usturoi zilnic.

Banana

Banana are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Bogată în potasiu, în magneziu și calciu, ajută la protejarea sistemului cardiovascular.

Avocado

O sursă de acid linoleic, un acid gras nesaturat, favorabil unei bune funcționări a sistemului cardiovascular, avocado este de asemenea și o sursă de potasiu și este foarte portivit pentru a regla tensiunea arterială.

Ciocolata neagră

O dietă bazată pe ciocolată? Cine s-ar fi gândit! Antioxidantă, bogată în magneziu, potasiu și flavonoide (cunoscute și sub numele de vitamina P, cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante), ciocolata neagră (cel puțin 60% cacao) ajută la contracararea efectelor stresului, una dintre cele mai frecvente cauze ale hipertensiunii arteriale. Un sfat: nu uita să verifici conținutul de zahăr de pe ambalajul tabletei, deoarece unele ciocolate negre conțin prea mult zahăr pentru a fi sănătoase.

Anghinarea

O sursă de potasiu, de magneziu, de cupru, de calciu și de fier, anghinarea are o mulțime de beneficii. Promite și o acțiune diuretică deci permite eliminarea excesului de lichide din organism. Un lucru care ajută la diminuarea tensiunii arteriale.

Cartoful dulce

Cartofii dulci sunt renumiți pentru indicele lor glicemic scăzut, ceea ce îi face un partener ideal pentru pierderea în greutate. Dar ne interesează mai ales conținutul lor ridicat de potasiu. Acesta ajută la menținerea unei tensiuni arteriale normale. Și asta nu e tot: sursă de fibre și bogat în glucide, este, de asemenea, un adevărat aliat în caz de carențe în provitaminele A, B9, E, C și B6, precum și în mangan.

Broccoli

Bogat în calciu, potasiu, dar și în magneziu, broccoli este de mare ajutor atunci când vine vorba despre reglarea tensiunii. Conține și flavonoide care fac din el un aliat de preț atunci când vine vorba despre protejarea contra maladiilor coronariene.

Iaurtul

Iaurtul are proprietăți benefice pentru o gamă largă de boli. Sursă de probiotice, vitaminele B2 și B12 și zinc, iaurtul simplu este bogat și în fosfor, potasiu și calciu. Acesta ajută la înmuierea vaselor de sânge și la o ușoară dilatare a acestora, menținând tensiunea arterială scăzută.

Migdalele

Migdalele sunt surse de potasiu si de magneziu, dar sunt bogate și în acizi grași nesaturați. Pot folosi deci la buna menținere a unui nivel de tensiune, dar sunt benefice și pentru nivelul de colesterol.

Țelina

Consumată crudă, în salate sau în suc, țelina este un diuretic purificator care ajută organismul să elimine substanțele toxice și să