AUTOBUZE CARE TRANSPORTAU PERSOANE, ÎN ILEGALITATE, OPRITE DE POLIŢIŞTI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Două autovehicule care transportau persoane au fost oprite de poliţiştii prahoveni. Conducătorii auto au fost sancţionaţi pentru abaterile prevăzute delegislaţia destinată transportului public de persoane.

Polițiștii rutieri au controlat microbuze în trafic, urmărind dacă este respectată, de către conducătorii auto, legislaţia destinată transportului public de persoane.

Pe DJ 102 C, în oraşul Urlaţi, a fost depistat un autobuz, aparţinând al unei firme de transport, care efectua cursă regulată pe traseul Ploieşti – Lapoş, în care erau transportate mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut. Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare de 9.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 69/2012.

Pe acelaşi drum judeţean, poliţiştii au oprit în trafic un alt microbuz, în care erau transportaţi 30 de copii. Autovehiculul nu deţinea niciun document pentru tipul de transport efectuat. Conducătorul auto a fost sancţionat cu 9.000 de lei, fiindu-i suspendat şi dreptul de utilizarea al autovehiculului. Microbuzul a fost imobilizat.