ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TRAFIC INTERNAȚIONAL DE COCAINĂ

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din București și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au surprins în flagrant delict membrii unei grupări infracționale în timp ce preluau un colet de 2 kg. de cocaină./ 2 persoane au fost reținute și ulterior, arestate preventiv.

În perioada 28-29 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat mai multe activități pentru destucturarea unei grupări infracţionale specializată în trafic de cocaină.

Gruparea infracțională, formată din trei bărbați, cu vârste între 35 și 38 de ani, ar fi procurat drogurile din Spania și ar fi intenționat să le comercializeze în cluburile din  Bucureşti.

În dimineaţa zilei de 28 ianuarie a.c., doi dintre membrii grupării au fost surprinși în flagrant delict în timp ce unul preda altuia un colet cu aproximativ 2 kg. de cocaină al cărei preț de vânzare pe „piața neagră” a drogurilor din Capitală ar fi dus la câștiguri de aproximativ 220.000 de euro.

Drogurile ar fi fost preluate din Spania de unul dintre ei și ar fi fost introduse în țară cu un autocar, o parte din ele fiind disimulate în butelii metalice sudate, şlefuite şi vopsite.

Ulterior, al treilea membru al grupării a fost depistat de polițiști în flagrant delict, pe raza Sectorului 5, din București, în timp ce prelua un colet cu drogurile substituite.

De la locuința acestuia au fost indisponibilizate diverse documente, precum şi un autoturism.

În urma administrării probatoriului, 2 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și trafic internaţional de droguri de mare risc.

La acțiune au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.