Vrei să știi de ce apele aromatizate sunt cele mai bune pentru a te răcori în această vară? Vrei să bei în această vară cele mai sănătoase, dar și cele mai răcoritoare băuturi? Mai ales atunci când nu mai vrei să consumi băuturile carbogazoase? Iată cele mai bune idei de ape aromatizate, perfecte pentru această vară.
Rețeta este una extrem de simplă: apă, câteva fructe, câteva cuburi de gheață și gata. Un joc de copii! Dar, pentru a aduce o notă mai personală, poți adăuga și ierburi aromatice și să variezi plăcerile după bunul plac.
O apă florală
Cel mai adesea, ne gândim la fructe pentru o apă aromatizată, dar florile sunt și ele cele mai potrivite. Mai ales dacă ne gândim la floare de portocal pentru un gust oriental sau la lavandă pentru o latură mai provensală. Poți miza însă și pe trandafiri, pe mușețel sau pe florile de soc, în funcție de preferințe.
O apă aromatizată cu rozmarin și pepene verde
Atunci când vine vorba despre apele aromatice te-ai gândit până acum la rozmarin? Foarte multă lume are rozmarin în grădină. Este o iarbă aromatică, ideală alături de pepene verde, pentru cea mai savuroasă apă, dar și cea mai originală.
Apele aromatice pentru un detox cu ghimbir
Ghimbirul nu are mereu efectele scontate. Unele persoane nu pot deloc să îl consume. Dacă ești un fan al acestei rădăcini „superalimentare”, nu uita să o infuzezi în apa ta aromată. Adesea combinat cu lămâie sau chiar cu puțin piper cayenne, acest amestec ar avea o serie de beneficii: stimularea sistemului digestiv, creșterea imunității, pierderea în greutate… Merită încercat!
O apă aromatizată plină de prospețime cu castravete și căpșuni
Fructe, flori ierburi aromatice, rădăcini dar și legume. Există o mulțime de posibilități pentru a te bucura de cele mai savuroase ape aromatizate. Cel mai reușit amestec este cel cu castravete și căpșuni. O combinație ideală pentru a te răcori în această vară grație castravetelui și gurmand grație căpșunilor.
O apă aromatizată cu proprietăți diuretice și digestive
Combinația de castravete, ghimbir și lămâie ajută la promovarea diurezei și la dezumflarea abdomenului, datorită prezenței apei și a fibrelor. Strugurii adaugă o notă dulce și sinergizează rolul antioxidant al celorlalte ingrediente. Busuiocul nu adaugă doar aromă și savoare, ci și valoare nutritivă datorită conținutului ridicat de vitamina C, K și mangan.
O apă aromatizată cu efect antioxidant și autobronzant
Acest amestec este o adevărată explozie de betacaroten și carotenoizi, care ajută la stimularea producției de melanină, oferind un bronz mai de durată și protejând pielea de radicalii liberi. Salvia și ananasul conferă băuturii o aromă tropicală, făcând-o una dintre cele mai populare ape cu aromă de vară, pe care o poți savura pe plajă sau la piscină!
Câteva sfaturi și trucuri pentru prepararea apei aromate
-Pentru a elibera mai multă aromă, zdrobește fructele de pădure, toacă ierburile și tăie fructele sau legumele în bucăți mici.
-Spală bine fructele și legumele.
-Adaugă o picătură de extract de migdale, nucă de cocos sau arțar, de exemplu, în apă pentru a crea o aromă nouă.
-Fă cuburi de gheață aromate pentru a adăuga mai mult gust și prospețime paharului de apă. Pune fructe de pădure, frunze de busuioc sau mentă, de exemplu, în tăvițele pentru cuburi de gheață, umple-le cu apă și pune-le în congelator.
-Savurează fructele, legumele și ierburile după ce ți-ai potolit setea sau păstrează-le pentru smoothie-uri. Fără risipă!