Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a declarat mulțumit de progresul lucrărilor de pe șantierul de pe Valea Oltului, anunțând că circulația în zonă va fi reluată începând cu data de 9 august. Grindeanu a făcut aceste declarații miercuri, în timpul unei vizite de lucru pe șantier, însoțit de premierul Marcel Ciolacu, în zona Boița, informează Agerpres.
„Progresul de la 50%, cam unde eram săptămâna trecută, suntem aproape de 75%, deci suntem în grafic. Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va redeschide circulaţia. N-am niciun fel de motive în acest moment, nici eu, nici domnul director Pistol, nici ceilalţi colegi să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat în această perioadă consistent, dovadă că s-a ajuns în aceste 3 săptămâni la aceste procente de 75%”, a DECLARAT ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.
„N-a fost simplă decizia. Sigur, primul impuls, îţi vine să spui nu, să se amâne, aşa cum s-au făcut lucrurile de fiecare dată în România. Mai spun o dată: amânarea lucrărilor în această lună, de la început de iulie, cred că 8 iulie s-a închis traficul, până în 9 august, săptămâna viitoare, ar fi însemnat o întârziere de un an şi penalităţi de 80 de milioane de lei. Eu mulţumesc pentru suport, am explicat foarte bine primului ministru şi v-am şi spus asta, care sunt argumentele pentru care e nevoie să facem această închidere de trafic. Primul ministru a înţeles, am avut şi suportul său şi am avut suportul în primul rând al celor care au lucrat, pentru că degeaba închideam dacă nu mergeau foarte bine şi nu făceau acest progres. Sper să nu fie cu deochi şi ultima săptămână să se desfăşoare în acelaşi ritm, astfel încât, aşa cum am spus, săptămâna viitoare termenul maxim, cel anunţat de noi de 9 august, să se redeschidă traficul, să fie respectat acest termen”, a mai spus Grindeanu.
Valea Oltului, situată în centrul României, este una dintre cele mai pitorești și spectaculoase regiuni din țară. Străbătută de râul Olt, această vale oferă peisaje impresionante, o bogată istorie culturală și oportunități diverse pentru activități recreative. De la munți semeți la păduri dense și sate tradiționale, Valea Oltului este un loc deosebit care merită explorat.
Râul Olt, al doilea ca lungime din România, își croiește drum prin Munții Carpați, creând peisaje de o frumusețe rară. Valea începe în apropierea localității Turnu Roșu și se întinde până la Slatina, traversând județele Sibiu, Vâlcea și Olt. De-a lungul drumului, Oltul formează chei adânci și defileuri spectaculoase, precum cele de la Cozia și Câineni.
Munții Făgăraș și Lotru domină peisajul, oferind priveliști impresionante și trasee turistice atractive. Pădurile de foioase și conifere, precum și flora și fauna diversă, fac din Valea Oltului un paradis pentru iubitorii de natură și drumeții.
Atracții turistice
Mănăstirea Cozia
Una dintre cele mai importante atracții de pe Valea Oltului este Mănăstirea Cozia. Construită în secolul al XIV-lea de către voievodul Mircea cel Bătrân, mănăstirea este un exemplu remarcabil de arhitectură medievală românească. Aici, vizitatorii pot admira frescele vechi și se pot bucura de o atmosferă de liniște și reculegere.
Călimănești-Căciulata
Stațiunea balneoclimaterică Călimănești-Căciulata este renumită pentru apele sale termale și minerale, cunoscute pentru proprietățile lor curative. Aceasta oferă multiple posibilități de relaxare și tratament, fiind un loc ideal pentru recuperare și revigorare.
Transalpina
Cunoscută și sub numele de „Drumul Regelui”, Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, traversând Munții Parâng și oferind priveliști spectaculoase. Porțiunea sa cea mai renumită, aflată în apropierea Văii Oltului, atrage mii de turiști în fiecare an, fiind un adevărat rai pentru motocicliști și iubitorii de peisaje alpine.
CITEȘTE ȘI – „Prădătorul sexual” Alfred Bulai a depus cerere de pensionare, după investigația jurnalistică