Alimente pentru longevitate pe care japonezii le consumă zilnic

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să afli câteva alimente pentru longevitate pe care japonezii le consumă zilnic? Dieta joacă un rol crucial în speranța noastră de viață. Japonia este țara în care oamenii trăiesc cel mai mult pentru că au o dietă echilibrată. Află ce alimente japoneze să incluzi în dieta ta pentru a crește longevitatea.

Japonia are reputația de a fi țara longevității. Insula Okinawa este considerată chiar țara nemuritorilor, fiind locul de pe pământ unde oamenii trăiesc cel mai mult. Acest lucru se datorează în mare parte dietei tradiționale japoneze foarte sănătoase. Descoperă alimentele pe care aceștia le consumă cel mai des în fiecare zi.

Ciupercile Shiitake, cele mai bune alimente pentru longevitate

Supranumite „elixirul vieții”, ciupercile shiitake sunt venerate în Asia ca ciuperci ale longevității. Bogăția sa excepțională în antioxidanți, în principal polizaharide, este considerată a fi cheia efectului său de întinerire, contribuind la încetinirea îmbătrânirii celulelor. De asemenea, stimulează imunitatea datorită compușilor bioactivi precum polizaharidele și beta-glucanul.

Miso

Miso este un aliment tradițional japonez sub forma unei paste fermentate. Este folosit cel mai adesea în supa miso pe care o cunoaștem cu toții, dar este folosit și în alte rețete. Este de mare interes deoarece este o sursă de probiotice și proteine vegetale. Prin urmare, este ideal pentru stimularea imunității și a digestiei.

Natto

Natto este un aliment fermentat tradițional japonez obținut din boabe de soia fermentate. Are o textură surprinzătoare, dar un gust neutru, ceea ce îl face ușor de inclus în rețete. De asemenea, este plin de beneficii pentru sănătate. În special, conține vitamina K2, care este esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului cardiovascular. Precum și probiotice, care îmbunătățesc sănătatea intestinală.

Tofu

Nu este o surpriză faptul că tofu este folosit în multe rețete tradiționale japoneze. Și trebuie spus că este extrem de bun pentru sănătate. Bogată în proteine vegetale și săracă în grăsimi saturate, ea ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și la protejarea inimii.

Edamame

Edamame sunt delicioase ca antreu, aperitiv sau în rețetele tale. Și sunt bune pentru sănătate. Numeroase studii indică faptul că boabele edamame pot încetini sau opri creșterea tumorilor, pot îmbunătăți funcția pulmonară și pot reduce riscul de boli cardiovasculare, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Algele marine

Japonezilor le place foarte mult să folosească alge marine în în mesele lor. Inclusiv algele nori, wakame și kombu. De ce ar trebui să le alegi? Pentru că sunt surse de minerale precum iod, magneziu și calciu.  De asemenea, sunt bune pentru sănătatea tiroidei și a oaselor.

Tăiței soba

Tăițeii soba sunt pur și simplu tăieței din hrișcă. Sunt săraci în calorii și oferă un plus de proteine, cu 5-6 g la o porție de 100 g. În plus, conținutul lor ridicat de fibre favorizează o digestie mai bună, contribuind în același timp la menținerea sub control a apetitului. O adevărată perlă pentru a trăi mai mult și a rămâne subțire.

Legume murate (Tsukemono)

Japonezii sunt și ei mari amatori de legume, dar nu le mănâncă oricum. De obicei, le mănâncă marinate într-un amestec de sare, oțet, zahăr și, uneori, condimente precum ghimbir sau chilli. Această rețetă se numește Tsukemono. Aceste legume murate conțin probiotice și fibre care susțin sănătatea intestinală.

Pește bogat în omega-3

Dieta japoneză include mult pește, și pe bună dreptate. Ei preferă pești precum somonul, macroul, tonul și sardinele. Acestea sunt bogate în acizi grași omega-3, care reduc inflamațiile și îmbunătățesc sănătatea inimii.