Adio unt pe pâine la micul dejun! Experții în nutriție încurajează înlocuirea untului foarte caloric de pe felii de pâine cu această alternativă mai sănătoasă, mai bogată în proteine, dar la fel de gustoasă.
Micul dejun este o masă esențială pentru a începe bine ziua, dar poate deveni rapid o capcană calorică dacă nu alegem alimentele potrivite. Anumite opțiuni, deși foarte comune, se dovedesc a fi deosebit de grase și calorice. Prin urmare, acestea trebuie evitate dacă dorim să ne menținem sănătatea și silueta. Printre acestea se numără un mare clasic al micului dejun: felii de pâine cu unt. Deși sunt gustoase, acestea sunt departe de a fi aliatul ideal pentru menținerea unui echilibru nutrițional optim.
Cu ce să înlocuim untul la micul dejun?
Pâinea, în special cea albă, conține carbohidrați simpli care se digeră rapid și provoacă o creștere bruscă a glicemiei. Ceea ce nu este benefic pe termen lung pentru sănătate. Dacă adăugăm unt, un aliment extrem de bogat în grăsimi saturate, obținem un mic dejun care, deși gustos, nu aduce nutrienți esențiali, ci mai degrabă un exces de calorii goale. Consumată în mod regulat, această combinație poate provoca creșterea în greutate. Mai mult, poate crește riscul de diabet și poate afecta sănătatea cardiovasculară.
Pentru a înlocui untul, există o opțiune din ce în ce mai populară, apreciată de experții în nutriție: brânza cottage. Brânza proaspătă bogată în proteine este mult mai puțin calorică, oferind în același timp un conținut ridicat de proteine. Într-adevăr, cu aproximativ 11-12 grame de proteine la 100 de grame, aceasta îți permite să te încarci cu energie încă de dimineață. Mai mult, stimulează producția de dopamină, un hormon esențial pentru a te simți în formă și alert pe tot parcursul zilei. În plus, brânza cottage conține puțini carbohidrați și grăsimi, ceea ce o face un aliment ușor și digerabil.
Cum se consumă brânza cottage la micul dejun?
Spre deosebire de brânzeturile moi sau tari, adesea bogate în grăsimi, brânza cottage are un conținut redus de calorii (aproximativ 90 de calorii la 100 de grame, adică de 8 ori mai puțin decât untul, care conține 750-800 de calorii la 100 de grame). Brânza cottage se integrează ușor în micul dejun. O poți întinde pe pâine integrală și adăuga felii de castravete sau roșii pentru o versiune sărată.
Pentru o notă dulce, încearcă brânza cottage cu fructe proaspete, cum ar fi fructe de pădure, miere sau câteva nuci, pentru un amestec delicios și bogat în proteine. Poate fi folosită și în boluri cu fulgi de ovăz și semințe de chia, pentru o masă completă. Versatilă, ușoară și bogată în proteine, brânza cottage este bună din toate punctele de vedere și se adaptează tuturor poftelor tale matinale.
O brânză din ce în ce mai populară
Poate ai observat în rafturile supermarketurilor sau în videoclipurile publicate pe rețelele sociale. Brânza cottage este din ce în ce mai populară. Această popularitate se datorează promisiunilor oferite de brânză. Un produs ușor, care are grijă de bunăstarea și digestia noastră. În plus, această brânză are un conținut de proteine mai mare decât brânza albă: 11-12 g de proteine la 100 g de produs. În plus, această brânză proaspătă „conține puțini carbohidrați și grăsimi, fiind astfel relativ săracă în calorii (aproximativ 90 de grame la 100 de grame). În comparație cu brânzeturile moi sau tari, conținutul de grăsimi este foarte redus.
Ce poate fi mai bun pentru a începe ziua decât acest aliment perfect?