Aceste două alimente promit să combată grăsimea abdominală după 40 de ani

Photo of author

By Ramona Fustos

Dacă ești preocupată de această zonă a corpului tău, un dietetician face lumină asupra a două alimente de zi cu zi care te pot ajuta să combați grăsimea abdominală încăpățânată.

Ce se întâmplă după vârsta de 40 de ani?

După o anumită vârstă, pierderea în greutate, și mai ales a grăsimii localizate, începe să devină puțin mai dificilă. Așadar, pe măsură ce îmbătrânim, în special după vârsta de 40 de ani, pierderea grăsimii abdominale devine o preocupare majoră pentru multe persoane. Cu toate acestea, cum nimic nu este ireversibil, anumite alimente considerate de nutriționiști ca fiind „superalimente” sunt capabile să facă treaba. Dieteticianul american Jesse Feder ne dezvăluie două dintre ele.

Odată ce ai suflat în cele 40 de lumânări, mulți factori conspiră împotriva ta. Programele de familie aglomerate, stresul de la locul de muncă și alte obligații…. Toate acestea pot reduce timpul pe care îl avem la dispoziție pentru a avea grijă de noi înșine. Mai mult, hormonii se schimbă și în timpul perimenopauzei și menopauzei, la 40 și 50 de ani. Acest lucru duce la o scădere a nivelului de estrogeni, ceea ce poate duce la creșterea în greutate!

Mai mult, începând cu vârsta de 30 de ani, corpul pierde între 3 și 8% din masa musculară în fiecare deceniu. Acest lucru ne încetinește metabolismul de bază și, dacă nu suntem atenți, ne crește greutatea. Așadar, după vârsta de 40 de ani este esențial să ne revizuim rutina de exerciții fizice, dar mai ales obiceiurile alimentare. A mânca mai puțini carbohidrați, mai multe legume și mai ales mai multe proteine va fi necesar pentru a-ți păstra silueta.

Care sunt cele două alimente recomandate de dieteticieni după vârsta de 40 de ani?

Somonul. Se spune că somonul are proprietăți antiinflamatorii puternice care pot ajuta la reducerea grăsimii viscerale. Aceasta din urmă este un tip încăpățânat de grăsime care se acumulează în profunzime în jurul organelor interne din abdomen și care prezintă riscuri semnificative pentru sănătate.

Și pe bună dreptate: „somonul este bogat în nutrienți, grăsimi sănătoase și proteine. Această concentrație ridicată combate inflamația și îmbunătățește sănătatea generală. Mai mult, somonul este capabil să ofere niveluri constante de energie. Iar aceste niveluri de energie sunt esențiale pentru pierderea în greutate”, explică Jesse Feder.

În cele din urmă, somonul este o sursă excelentă de vitamina B12. Acest micronutrient este esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos și pentru producerea de globule roșii, fiind astfel esențial pentru metabolism. Datorită vitaminei B12, printre altele, organismul poate să elibereze grăsimile și să le utilizeze ca sursă de energie.

Avocado. Apreciat în salate, pe pâine prăjită sau zdrobit în guacamole, avocado, ca și somonul, este bogat în grăsimi sănătoase pentru inimă. Aceste grăsimi ajută organismul să ardă mai multe grăsimi. Mai mult, va folosi aceste grăsimi drept „combustibil”. Acest fruct este, de asemenea, un excelent antiinflamator și conține un nivel ridicat de fibre, componente care favorizează sațietatea și îmbunătățesc sănătatea intestinală.

Un alt beneficiu al consumului de avocado este că te face să te simți mai sătul. Avocado este bogat în acizi grași mononesaturați, care rămân mai mult timp în stomac. Includerea unei jumătăți de avocado în mesele tale în fiecare zi poate prelungi semnificativ senzația de sațietate. Cu până la cinci ore. Acest lucru te va împiedica să te lași pradă acelor mici pofte. De altfel, atât de dăunătoare pentru dieta ta.