Ai obiceiul de a consuma băuturi calde? Când este frig, iarna, simpla vizită la cafeneaua din colț ne poate răci. Dacă preferăm să rămânem în interior, acesta este momentul să pregătim băuturi reconfortante făcute în casă. Iată 7 propuneri perfecte pentru a ne încălzi, de la ciocolată caldă aromată cu masala chai, până la London fog, fără să scoatem nasul afară.
Cafea irlandeză
Această cafea clasică, compusă din frișcă, o notă de whisky și amaretto, se savurează bine ca aperitiv sau desert. Un amestec cremos pe care ne place să-l presărăm cu cafea măcinată și pe care îl savurăm în living, sub o pătură.
Ciocolată caldă, frișcă cu caise
În topul băuturilor reconfortante, pe podium, se află ciocolata caldă. Aceasta, compusă din lapte, mirodenii, ciocolată neagră și frișcă cu gem de caise pentru o notă dulce originală, permite satisfacerea poftei de căldură.
Suc de merișoare cald cu mirodenii
Ne place această băutură care este perfectă pentru zilele reci. Pentru a o prepara, avem nevoie de suc de merișoare, lămâie, condimente reconfortante, precum scorțișoară și anason stelat, și ghimbir confiat. Se lasă toate ingredientele la infuzat și se obține un „vin” cald fără alcool.
London Fog- Ceață londoneză
Acest ceai cu lapte în stil englezesc este perfect pentru o pauză. Este compus din ceai Earl Grey, infuzat cu miere și vanilie, în care se toarnă lapte cald. O rețetă care aduce o notă de dulceață și un mic energizant în diminețile reci de iarnă.
Cafea cu ciocolată cu lapte și spumă de alune
Când mercurul scade în termometre, apare dorința de o băutură fierbinte și aburindă. Profităm de ocazie pentru a pregăti această rețetă care conține lapte, ciocolată cu lapte și cafea espresso. Ne acoperim ceasca cu o spuma de lapte cu lichior de alune pentru a obține o textură bogată și catifelată.
Masala chai
Ne place iarna, mai ales pentru că este cel mai bun moment pentru a bea un masala chai. Această rețetă inspirată din bucătăria indiană combină mai multe mirodenii infuzate, cum ar fi scorțișoara, cardamomul și ghimbirul. Se adaugă ceaiul, laptele și zahărul și se strecoară. De servit după o plimbare prin zăpadă.
Ciocolată caldă cu bezele topite
Putem încheia ziua cu o ciocolată caldă delicioasă, preparată din ciocolată neagră, cacao, scorțișoară, piper cayenne și bezele de casă moi și pufoase. Amestecul de arome de ciocolată și condimente o face atât de delicioasă. Pentru a intensifica gustul ciocolatei calde, se pot folosi și unele condimente, cum ar fi scorțișoară, anason, cardamom și ardei iute de Espelette. Se poate pune, desigur, și o lingură bună de frișcă deasupra ceștii! O apreciem lângă foc sau după schi.
Cafea cu Bailey’s
În zilele mai reci, ne încălzim inima cu o cafea căreia îi dăm un mic impuls cu ajutorul Bailey’s. O băutură caldă dovedită și îndrăgită de toată lumea!
Cidru de mere cu anason stelat
Pentru a prepara un cidru de mere cu anason stelat, este super simplu: încălzește cidrul pe foc și infuzează în el anason stelat și scorțișoară. Odată ce amestecul este gata, servește-l în pahare frumoase în care ai așezat în prealabil câteva felii subțiri de măr. O rețetă ușor de preparat, al cărei aspect te va fermeca cu siguranță!