5 super-alimente pe care să mizezi toamna

Photo of author

By Ramona Fustos

În curând toamna bate la ușă. Fie că ne reîntoarcem la muncă, pe băncile facultății sau la școală, trebuie să ne regăsim energia, motivația necesară, dar și concentrarea.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor după câteva săptămâni de inactivitate, așa că, mai mult decât sfaturi dietetice, îți oferim câteva sfaturi cu ajutorul a 5 ingrediente super-alimentare pentru a te ajuta să îți revenii în formă!

Maté

Cunoscut și sub numele de Ceai din Paraguay sau Ceai din Brazilia, Maté, este o infuzie sud-americană pe bază de frunze de yerba mate. Poate înlocui cafeaua datorită bogăției sale în cofeină deci este un aliment eficient pentru a lupta contra oboselii.

Cofeina stimulează activitatea cerebrală, oferind creierului un impuls în această perioadă de recuperare, fără dureri de cap! Mate este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru a trata migrenele. Are proprietăți diuretice și laxative, ajutând la detoxifierea organismului, și este, prin urmare, un mare avantaj dacă încerci să pierzi în greutate.

În plus, această infuzie îți va aduce o mulțime de micronutrienți, precum vitaminele A, B și C, dar și magneziu sau calciu. Iar dacă suferi de patologii hepatice sau de reumatism, este cea mai bună soluție.

Chlorella

Chlorella este fără doar și poate alga cea mai polivalentă și cea mai puternică. Comercializată sub formă de pudră, este un aliment detox prin excelență. Poate elimina toxinele, poate purifica organele și poate întări sistemul imunitar.

Bogăția sa în micronutrienți îl face un superaliment de calitate, iar printre cei prezenți în cantități foarte mari se numără:

-potasiu și calciu: esențiale pentru transmiterea impulsului nervos și contracția musculară.

-magneziul: modulează reactivitatea la stres și, prin urmare, ajută la combaterea acestuia și joacă un rol important în producerea de energie. De asemenea, este esențial pentru contracția musculară.

Chlorella este, de asemenea, foarte bogată în vitamina C! Ideală pentru a stimula energia pentru  nouă zi și memoria.

Rooibos, ideal toamna

Rooibos este un arbust din Africa de Sud. Nu face parte deci din categria familiei ceaiurilor, dar se poate consuma sub formă de infuzie, mai ales toamna.

Rooibos este un bun antioxidant, astfel că poate limita stresul oxidativ, riscurile cardiovasculare, maladiile degerenative și cancerul. Toamna, atunci când avm nevoie ca și capacitățile noastre cerebrale să fie optime, nimic nu se compară cu o ceașcă zilnică de rooibos pentru a preveni îmbătrânirea cerebrală.

Semințele de cânepă, de consumat toamna

Bune pentru inimă, dar și pentru creier, având un nivel echilibrat de omega-3 și omega-6, aceste semințe mai au o mulțime de beneficii:

-multă vitamina E, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, care ajută la combaterea îmbătrânirii premature a celulelor, a bolilor cardiovasculare și a multor alte patologii

-niveluri ridicate de vitamina D, esențială pentru sistemul imunitar și funcția neuronală.

-bogate în sulf, micronutrientul uitat, atât de util în detoxifierea mucoaselor și cu proprietăți antiinfecțioase, pentru a te ajuta să faci față începutului de toamnă.

-bogate în fosfor, util pentru producerea de energie, pentru o vigoare reînnoită înainte de începerea toamnei!

Seva de mesteacăn

Dacă ești în căutarea unei detoxifieri pentru sezonul rece, seva de mesteacăn este exact ceea ce trebuie. Nimic nu se compară cu o repornire a organismului pentru a începe noul sezon în cel mai bun mod posibil. Se spune că are proprietăți drenante, ajutând la eliminarea deșeurilor organice, în special a acidului uric. Acesta, în exces în sânge poate duce la colesterol și hipertensiune arterială.