Pe măsură ce intrăm deja în noul an, ne întrebăm adesea două lucruri: Unde a dispărut anul trecut așa de repede? Și cum am de gând să fiu într-o formă mai bună anul viitor
Anul Nou ar trebui să fie un lucru de care să ne bucurăm. În schimb, adesea începem anul cu așteptări mărețe. Rezoluțiile de Anul Nou seamănă mai mult cu bilanțurile de afaceri de la sfârșitul anului decât cu stabilirea unor obiective motivaționale pozitive. În schimb, ar trebui să încerci să te conectezi mai bine la sănătatea ta zi de zi, săptămână de săptămână și apoi, în cele din urmă, aceste noi practici vor deveni obiceiuri pe viață.
Integrează aceste 5 obiceiuri sănătoase în anul care vine:
1. Fă un control medical anual în noul an
Chiar dacă nu ai mai răcit de ani de zile, tot trebuie să îți faci timp pentru un control medical anual. Îngrijirea preventivă necesită inițiativă, dar merită întotdeauna efortul. Medicul tău este acolo pentru a te ajuta să îți gestionezi sănătatea individuală cu recomandări de susținere a sănătății fizice și mentale. Pe măsură ce îmbătrânim, avem nevoie de examene și de screening-uri specifice, cum ar fi colonoscopia și mamografia. Medicul te sprijină, astfel încât să îți poți trăi viața cât mai bine. Tot ce trebuie să fai este să îți faci programare!
2. Practică îngrijirea de sine
Îngrijirea de sine înseamnă mai mult decât un masaj ici și colo. Aceasta include lucruri care susțin sănătatea fizică, mentală, socială și spirituală. Meditația, yoga, întâlnirile sociale, acupunctura, terapia, aromaterapia, vacanțele, alimentația sănătoasă și exercițiile fizice regulate sunt toate forme de autoîngrijire. Ceva la fel de simplu ca aplicarea de uleiuri esențiale pe gât și încheieturi poate fi calmant și poate ajuta sistemul imunitar. Atunci când ai grijă de bunăstarea ta, faci alegerea de a fi un participant activ la sănătatea ta.
3. Antrenament de forță în noul an
Antrenamentul cardio-vascular și activitățile zilnice sunt importante. Dar dacă nu ridici deja greutăți, acesta este anul tău pentru a începe. Mușchii te ajută să îți susții metabolismul, alinierea posturală, sănătatea imunitară și sănătatea oaselor. În fiecare an după vârsta de 35 de ani pierdem 1-3% din mușchi. De aceea este important să încorporăm 2-3 antrenamente de forță în fiecare săptămână.
4. Fă pauze de la telefon
Ai avut vreodată acel moment în care îți cauți furibund telefonul în timp ce ești pe telefon? Este timpul să renunți la el. Potrivit unui studiu Deloitte Global Mobile Consumer Survey din 2017, mai mult de 80% dintre posesorii de smartphone-uri își verifică telefonul în decurs de o oră de la trezire sau de la culcare, iar 35% fac acest lucru în decurs de 5 minute.
Atunci când ești preocupat de telefonul mobil, nu ești prezent sau atent la lumea din jurul tău. Lipsa de energie poate cauza tulburări de somn, hipertensiune arterială și o creștere a stresului. Dacă îți este greu să lași tehnologia deoparte, consultă medicul. Acesta îți poate recomanda instrumente mai bune de gestionare a stresului sau ajutoare naturale pentru somn, cum ar fi magneziul sau melatonina, dacă se consideră adecvat.
5. Ai gustări la îndemână
Atunci când îți scade glicemia, energia și metabolismul tău se clatină. Ești mai sănătos și mai productiv pe tot parcursul zilei atunci când rămâi atât hidratat, cât și sătul. Păstrează gustări precum fructe, batoane proteice, nuci și semințe sau chiar un borcan de unt de nuci și o lingură în poșetă, în sertarul de la birou, în geanta de sport sau în mașină.