5 alimente pentru a combate digestia dificilă

Photo of author

By Ramona Fustos

Cauți alimente pentru a combate digestia dificilă? Unii oameni au dificultăți de digestie mai mari decât alții, iar acest lucru poate deveni rapid neplăcut și invalidant. Din fericire, există soluții, în special în alimentația noastră. Descoperă deci care sunt cele 5 alimente pentru a combate digestia dificilă.

Ce este o tulburare digestivă?

Pentru a asigura digestia și absorbția corectă a nutrienților, mai multe părți ale corpului și organe lucrează zilnic în sinergie. Acestea includ, în ordine: gura, esofagul, stomacul, intestinul (intestinul subțire apoi intestinul gros), rectul și anusul.

În momentul în care una dintre acestea este afectată, digestia este afectată, iar substanțele nutritive, mineralele și vitaminele sunt mai greu asimilate de organism: este vorba despre o tulburare digestivă.

În funcție de zona afectată, aceasta poate provoca simptome diverse și variate precum balonare, reflux gastroesofagian, diaree, constipație etc.

În timp ce alimentele sunt adesea cauza acestor probleme digestive, există, de asemenea, o serie de factori care pot fi responsabili, cum ar fi:

-Oboseala și stresul;

-Alergiile alimentare

-Infecțiile;

-O boală digestivă sau cronică;

-Utilizarea anumitor medicamente.

Care sunt alimentele care pot să fie de ajutor?

Cereale integrale. Cerealele integrale sunt zaharuri lente care conțin fibre solubile, care nu fermentează la fel de mult în intestin ca altele, cum ar fi varza, de exemplu. Astfel, ele nu vor provoca balonare sau disconfort digestiv.

De asemenea, ele se vor transforma într-un gel, care stimulează tranzitul intestinal și, prin urmare, ajută digestia.

Nu ezita să consumi pâine integrală, paste făinoase integrale sau orez integral și cereale precum mei, ovăz, quinoa sau spelță.

Cimbrul. Poate că nu știi neapărat asta, dar cimbrul are o serie de virtuți, printre care și aceea de a ajuta la digestia dificilă. Acesta ajută digestia și reduce flatulența și balonarea.

De asemenea, are beneficii antistres care pot ajuta la relaxarea digestiei stresate. În mâncărurile tale sau ca infuzie după aceea, cimbrul te va ajuta să te simți mai ușoară!

Ananasul. Ananasul conține enzima bromelaină, care stimulează secrețiile digestive și ajută la digestia proteinelor. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor.

Mănâncă ananas proaspăt, cu tulpină, care este bogat în această enzimă. Evită ananasul în sirop, care este bogat în zahăr.

Fenicul. Feniculul are un conținut ridicat de fibre, în special pectină și celuloză, care stimulează tranzitul intestinal și îi asigură buna funcționare.

De asemenea, conține un ulei esențial care ajută la combaterea balonării după mese și a senzației de greutate. Semințele de fenicul ajută și la limitarea fermentației alimentelor în tractul intestinal.

Consumă fenicul crud sau gătit și prepară infuzii din semințe de fenicul după mese pentru a asigura o digestie bună după mese copioase.

Ghimbirul. Această rădăcină este folosită de sute de ani în medicina chineză pentru a îmbunătăți digestia. În infuzie sau ca și condiment, ajută la stimularea secreției de bilă, stimulând astfel digestia. De asemenea, stimulează enzimele responsabile de digerarea proteinelor.

Nu ezita să consumi regulat aceste alimente pentru a îți îmbunătăți digestia. Combină-le cu o alimentație variată și echilibrată pentru a profita la maximum de efectele lor. Nu uita să practici o activitate fizică regulată, care va stimula, de asemenea, tranzitul intestinal.