10 motive pentru a folosi suc de lămâie peste tot, imediat

Photo of author

By Ramona Fustos

De ce să folosești suc de lămâie peste tot? De-a lungul timpului, lămâia s-a impus, pe bună dreptate, ca aliment sănătos prin excelență, ba chiar ca un adevărat aliment-medicament. Iată 10 motive pertinente pentru a adăuga sud de lămâie peste tot în meni

Te ajută să ai o piele frumoasă

Deoarece curăță organismul în profunzime, acest lucru se vede și la exterior. Pielea este mai curată și mai strălucitoare.

Are virtuți anti-îmbătrânire

Vitamina C din lămâie protejează celulele noastre împotriva stresului oxidativ, deci încetinește îmbătrânirea pielii. Lămâia, cea mai bună cremă anti-îmbătrânire? Votăm pentru!

Te ajută să ai o respirație proaspătă

Folosit pe post de apă de gură, sucul de lămâie elimină bacteriile din interiorul gurii și dă o respirație proaspătă.

Este plin de vitamina C

Lămâia este perfectă pentru a-ți da un impuls zilnic, pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a face față micilor afecțiuni ale iernii datorită vitaminei C pe care o conține. O vitamină esențială, dar care este și foarte fragilă! Odată ce am stors lămâia, o savurăm fără întârziere.

Favorizează sațietatea

Pectina conținută în lămâie este o fibră care se umflă în stomac la contactul cu apa, favorizând astfel senzația de sațietate. Astfel, îți faci bine corpului în timp ce îți reglezi apetitul (fără să te oprești din mâncat, bineînțeles!).

Este antiseptic și antiinfecțios

Lămâia combate proliferarea microbilor și este perfectă în caz de afte sau dureri de gât.

Este diuretic

Favorizează eliminarea lichidelor. Cu alte cuvinte, te face să mergi la toaletă (ideal când reții apă) și elimină toxinele și impuritățile.

Facilitează digestia

Stimulează ficatul să producă mai multă bilă și, prin urmare, facilitează digestia. Ideal după o masă prea copioasă.

Este alcalin

De fapt, lămâia, în ciuda gustului său acru în gură, devine alcalină odată ingerată și restabilește echilibrul acido-bazic al corpului nostru. Trebuie să știi că din cauza stresului, a unei alimentații proaste, a fumatului sau a alcoolului, pH-ul nostru tinde să se acidifice, iar acest lucru poate avea numeroase consecințe (acumulare de grăsimi, tulburări de somn, probleme de piele etc). Restabilirea echilibrului cu ajutorul sucului de lămâie este, așadar, un reflex excelent, de adoptat zilnic.

Are virtuți anticancer

De fapt, limonenul, compusul conținut în coaja de lămâie, are proprietăți anticancerigene. Așadar, nu ezităm să presărăm salatele, smoothie-urile, brânza de vaci sau chiar ceviche-ul de pește cu prețioasa coajă rasă, obținută de pe un lămâi bio.

Alte motive: Îmbunătățește digestia și pH-ul corpului

Citratul conținut de lămâie restabilește echilibrul acido-bazic al organismului. Un organism acid este un organism nesănătos: aciditatea creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor, bolilor și altor drojdii. Aceasta este, de altfel, principala cauză a inflamației țesuturilor celulare, care este accentuată de poluare, stres și alimentație necorespunzătoare. Un pH reechilibrat favorizează digestia. Sfatul potrivit, potrivit nutriționiștilor: bea apă carbogazoasă cu lămâie în timpul unei mese bogate în proteine. Bicarbonatul din apa carbogazoasă și citratul din lămâie alcalinizează pH-ul, protejând astfel stomacul de orice agresiune.