Vrei să afli câteva motive bune pentru a adăuga usturoi în mâncărurile tale? Usturoiul este unul dintre acele ingredient esențiale de bucătărie pe care ar trebui să le ai mereu în dulapuri pentru a pregăti rețete de casă gustoase, deoarece această plantă vegetală cu aroma și mirosul său puternic are darul de a face multe feluri de mâncare sublime.
Beneficiile usturoiului: avantajele de a-l folosi în mâncărurile tale
Usturoiul este adesea folosit tocat, uscat sub formă de fulgi. Mai este folosit sub formă de căței întregi adăugate pentru a condimenta un fel de mâncare fiert, o supă cremă, un gratin o friptură sau orice legumă prăjită la tigaie. Îl poți adăuga chiar și în vinete sau salate, la fel ca o eșalotă, pentru o aromă și mai puternică și mai gustoasă.
Dacă nu obișnuiești să adaugi usturoi în mâncărurile tale, iată ceva care te va face să te răzgândești. În acest articol vei afla 10 motive bune să adaugi usturoi în mâncărurile tale pentru a te bucura de numeroasele beneficii ale acestei legume gustoase atunci când este gătită corect.
Stimulează-ți sistemul imunitar
Fie că ești deja bolnav sau într-o formă excelentă, amintește-ți că usturoiul este cunoscut pentru că stimulează sistemul imunitar și ajută la prevenirea bolilor. Așadar, consumarea sa în mod regulat este o modalitate excelentă de a rămâne sănătos!
Previne infecțiile
Usturoiul este cunoscut pentru acțiunea sa antibacteriană și antifungică puternică, care poate ajuta la prevenirea infecțiilor.
Combate gripa și răceala
Usturoiul este recomandat în special persoanelor care suferă de răceală sau gripă puternică. Asta deoarece acțiunea sa antivirală foarte eficientă ajută la combaterea virușilor și a infecțiilor virale.
Îmbunătățește digestia
Fie că ai luat o masă foarte copioasă sau pur și simplu ai probleme digestive, consumul de usturoi este o idee bună, deoarece ajută la stimularea producției de sucuri gastrice, care pot favoriza o digestie mai bună.
Promovarea pierderii în greutate
Nu ne gândim suficient la asta atunci când vrem să ținem o dietă și să scăpăm de câteva kilograme în plus. Asta deoarece ne concentrăm în principal pe reducerea aportului caloric și a numărului de alimente pe care le consumăm. Dar ar fi un adevărat păcat să ignorăm legumele și usturoiul, deoarece acestea pot ajuta la stimularea metabolismului și la promovarea pierderii în greutate. Așadar, este un aliat neprețuit când vine vorba de păstrarea siluetei!
Reducerea stresului
Din nou, puțini oameni își dau seama, dar usturoiul este un concentrat de magneziu. Acesta din urmă este cunoscut ca un mineral antistres. Este, de asemenea, o sursă bună de vitaminele C și B6, fier, sulf și calciu. Acesta din urmă ajută la buna funcționare a sistemului nervos. Prin urmare, consumul regulat de usturoi poate contribui la îmbunătățirea sănătății mintale prin creșterea nivelului de energie și reducerea stresului și anxietății!
Reducerea riscului de boli cardiovasculare
Usturoiul poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale și reducerea nivelului de colesterol rău.
Reducerea riscului de cancer
Usturoiul este cunoscut și pentru proprietățile sale anticancerigene. Poate ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, cu condiția să consumi cel puțin doi căței pe zi, adică aproximativ 6 grame de usturoi.
Reducerea inflamației în organism
Persoanele care suferă de dureri articulare vor beneficia direct de proprietățile antiinflamatoare ale usturoiului.
Îmbunătățirea sănătății oaselor
Usturoiul conține compuși care pot ajuta la prevenirea pierderii osoase și la menținerea sănătății oaselor.
După ce vei citi aceste rânduri, va fi mai probabil să adaugi mai des usturoi în mâncărurile tale și asta este foarte bine, deoarece nu poate fi decât benefic pentru sănătatea ta fizică și mentală.