10 actori din spatele măştilor

Photo of author

By Edward Ciolacu

Mulţi dintre noi cunoaștem monștrii din filme dar niciodată nu ne-am întrebat cine le interpretează și cum arată actorii în realitate.  10 dintre ei o să-i descoperim împreună chiar acum:

1. Bolaji Badejo – a interpretat monstrul din seria filmelor Alien.

Bojali Badejo

Bolaji Badejo a fost un actor născut în anul 1953, pe 23 August în Lagos, Nigeria și decedat la 22 decembrie 1992 în același oraș.
În 1976, regizorul Ridley Scott și-a dorit să creeze un monstru care să nu arate prea uman, trebuia să fie înalt și slab cu o statură mai greu de întâlnit. Chiar dacă nu avea prea multa experiență de actor, Bolaji Badejo care avea 1.82 m înălțime și doar 20 cm lățime se potrivea exact cu cerințele sale așa că a fost ales pe loc.

2. David Prowse – l-a interpretat pe Darth Vader din Războiul Stelelor.

David Prowse

David Prowse este un actor englez care s-a născut în Bristol în 1935. Pe lângă actorie acesta a practicat mai multe sporturi dintre care culturism și haltere. El a interpretat doar imaginea caracterului, vocea fiind dublată de James Earl Jones.

3. Gunnar Hansen – l-a interpretat pe Leatherface din filmul The Chain Saw Massacre.

Gunar Hansen

Gunnar Hansen a fost un actor născut în anul 1947, pe 4 Martie în Reykjavík, Islanda și decedat în urma unui cancer pancreatic pe 7 Noiembrie la Meine in Statele Unite. El a lucrat ca operator IT apoi a fost fotbalist și în cele din urmă a dat o probă pentru „The Chain Saw Masacre” după care a jucat în mai multe filme și a scris cărți.

4. Doug Jones – l-a interpretat pe Abe Sapien din filmele Hellboy si Hellboy 2.

Doug Jones

Doug Jones este un actor născut pe 24 Mai 1960 în Statlele Unite, Indiana, Indianopolis. În 1985 s-a mutat la Los Angeles și nu a lucrat nimic până în 1995 când a devenit actor de televiziune apoi a filmat pentru Buffy the Vampire Slayer și încă 24 de filme.  Doug s-a căsătorit și trăiește în California.

5. Kane Hodder – l-a interpretat pe Jason Vorhees din seria Friday the 13th și  Jason X.

Kane Hodder

Kane Hoder s-a născut pe 8 Aprilie 1955 în Auburn, California, Statele Unite. El este un actor cunoscut din filmele Se7en, Monster și Frozen. Pe 27 Octombrie 1984 s-a căsătorit cu Susan Murphy și au împreună doi copii.

6. Dane Farwell – l-a interpretat pe Gostface în seria filmelor Scream.

Dane Farwell

Dane Farwell este un cascador și actor american care locuiește în Michigan unde a terminat doar liceul. După liceu el a lucrat ca optician apoi a urmat un curs de cascadorie, unde a studiat motociclism și karate și a plecat în Los Angeles unde viaţa lui s-a schimbat. Acolo lucrează își desfășoară activitatea de cascador și în prezent.

7. Tyler Mane – l-a interpretat pe Michaels Myer in filmele Rob Zombie’s Halloween si Halloween 2.

Tyler Myers

Tyler Mane s-a născut pe 8 Decembrie 1966 sub numele de Daryl Karolat. Înainte de a deveni actor Tyler a for luptător profesionist de Wrestling până în anul 1992. Este cunoscut din filmele X-Men, X- Men The Official Game, Troy și cele de mai sus.

8. Juan Fernández de Alarcon – l-a interpretat pe colector în filmul The Collector.

Juan Fernandez de Alacron

Juan Fernández de Alarcon este un actor dominican care s-a născut pe 13 Decembrie 1956 în Santo Domingo. El a jucat în peste 30 de filme debutând în filmul Salome.

10. Stephen Hibbert – l-a interpretat rolul omului cu mască din filmul Pulp Fiction.
 Stephen Hibbert

Stephen Hibbert este un scriitor și actor de comedie englez care s-a născut  și trăiește în Fleetwood, Marea Britanie. A fost căsătorit cu actrița americană Julia Sweeney dar a divorțat în 1994.
De asemenea mai este cunoscut din filmele „Austin Powers: The Spy Who Shagged Me”, „The Cat in the Hat” și  ‘National Treasure: Book of Secrets”.