Bancuri – un strop de veselie

1) Nu e mare lucru

Gotthold Ephraim Lessing (22 ianuarie 1729 – 15 februarie 1781), a fost un scriitor si filozof german, reprezentant al curentului iluminist.

Se povesteste ca dupa moartea sa, Lessing avea o multime de admiratori. Intr-o zi, acestia descoperira o batrana servitoare care fusese in slujba marelui scriitor. Foarte nerabdatori sa afle amanunte inedite din viata lui Lessing, acestia au rugat-o sa-si depane amintirile.

Nu e mare lucru de povestit despre el, incepu batranica. Toata ziua citea si scria. In rest nu se pricepea la nimic!

2) Un evreu ii spune unui american:

– Ce mare lucru ca ati ajuns pe Luna ? Astronautii evrei vor cobori pe Soare!

– Este imposibil ! protesteaza americanul. Temperatura de acolo …

La care evreul ii raspunde:

– Termina cu prostiile! Ne crezi idioti? O sa ne ducem noaptea !

3) Mai rau decat in infern

A doua zi dupa casatorie, lordul Byron primeste o scrisoare de la domnul Davis, care il intreaba cum se simte dupa noaptea nuntii. Byron raspunde:

– Spre orele patru de dimineata m-am trezit. Focul rosu lumina perdelele stacojii ale patului; am crezut ca ma aflu in infern, am pipait alaturi de mine si am vazut ca era inca şi mai rau, amintindu-mi ca ma casatorisem!

4) Rugaciuni si magie

Andre Maurois povesteste in „Memorii”: „Ca multi copii am facut o serie de experiente nereusite privind eficacitatea rugăciunii. Într-o zi în care aveam lucrare la geografie, m-am rugat sa ne cada afluentii Senei, pe care-i cunosteam mai bine, decat cei ai Loarei, pe care nu-i puteam retine. Profesorul ne-a dat Loara, iar credinta mea a inceput sa se clatine. ?

O perioada de timp, sora mea Marguerite si cu mine ne-am dedat unor practici de magie. Am inventat un diavol deosebit de puternic pe care l-am numit Domnul Destin si care-si avea templul intr-un colt al coridorului. Daca mergeam in directia aceea si daca strigam: „Domnule Destin, faceti astfel incat sa mergem joi la circ!” rugaciunea era indeplinita … uneori. Probabil pentru ca mama ne auzea cand strigam.”

5) Pe Titanic, se pare ca a fost si un roman …. Dupa impact, tipul ia o barca si vasleste disperat sa se salveze.

Unde pleci, dom’le, nu vezi ca mai sunt femei aici?

Lasa-ma in pace, omule, mie de femei imi arde acum?

6) Un tip gaseste o lampa frumoasa si incepe s-o frece de zor. La un moment dat iese un duh cam tras la fata si obosit care-i zice :

– Mai freaca-mio si maine !

Azi mai terminat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*