Bancuri – un strop de veselie

1) Scriitorul danez Hans Christian Andersen (1805-1875), celebru pentru basmele sale, era cunoscut si prin faptul ca nu avea deloc grija de hainele sale. Odata, un oarecare l-a oprit pe Andersen pe strada si l-a intrebat cu sarcasm:

– Acest obiect mizer de pe capul dumitale se numeste palarie?

Andersen i-a raspuns:

– Dar acest obiect mizer de sub palaria dumitale se numeste cap?

2) Un student stralucit și puțin agresiv l-a abordat pe Howard Gardner dupa ce acesta tinuse o conferinta despre educatie la o universitate. Fluturandu-si smartphone-ul ca pe o spada si arborand un zambet cuceritor, ii spuse:

-Pe viitor de ce-am mai avea nevoie de scoala? Toate raspunsurile la intrebari sunt deja – sau urmeaza sa fie foarte curand – in acest telefon.

Howard a reflectat un moment si apoi i-a spus:

-Da, raspunsurile la toate intrebarile…, mai putin la acelea cu adevarat importante!

3) Doi elevi discutau la Bacalaureat:

– Ce-ai scris la romana?

– Nimic, am dat foaia alba …

– Frate, esti nebun?! Or sa zica astia ca am copiat unul de la altul!

4) Imparatul Nero, temandu-se de moarte, a consultat Oracolul din Delphi, de la care a primit urmatorul raspuns: Asteapta-te la ce e mai rau de la 73.

Incurajat, a crezut ca va trai pana la 73 de ani. Dar a fost dat jos de pe tron si obligat sa se sinucida la 31 de ani. S-a dovedit ca 73 era varsta succesorului sau, Galba!

5) Naivitate

Paris, 1961. Sotia ministrului agriculturii din Canada, asezata langa scriitorul si omul politic Andre Malraux, la dineul de la Elysee, a remarcat:

– Domnule Malraux, dumneavoastra vorbiti atat de bine; ar trebui sa scrieti !

6)La ce este buna o secretara personala?

Povesteste poetul, prozatorul si publicistul Mircea Micu:

“1977, septembrie. Vine Nichita Stanescu la Asociatie, matinal si frisonat. „Batrane, vreau sa-ti spun ceva”. Si-mi spune ca achizitionat o secretara personala care sa-i tina in ordine hartiile si sa-i dicteze la masina. Ma roaga sa-l imprumut cu o mica suma de bani, sa-i dea un avans.

Ma execut si-l intreb daca ,,secretara” stie sa bata la masina. Rade amuzat si raspunde ca nu stie, dar are timp sa invete fiindca, deocamdata, nici el nu are masina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*