Echipa campioană, Astra Giurgiu învinsă cu 0-1 de FCSB

Photo of author

By Edward Ciolacu

Aseară pe Arena Națională s-a desfășurat derbiul etapei între echipa campioană a României și FCSB. FCSB s-a distanțat astfel la 12 puncte de Astra rămânând în continuare pe primul loc al competiției.  După un meci plin de evenimente mai mult și mai putin sportive scorul a fost minim, 1-0 pentru FCSB, unicul gol fiind înscris de brazilianul Fernando Blodrin în minutul 45, după o lovitură liberă obținută de Adi Popa.

Din primul minut partida s-a desfășurat lent, ambele echipe jucând atent și tatonându-și adversarul până în minutul 10 la reluarea lui Adi Popa de marginea careului care îl pune în dificultate pe Silviu Lung Jr. care reușește s respingă cu greu în faţă. Două minute mai târziu, în minutul 12, Boldrin îl faultează pe Geraldo și vede cartonașul galben. Morais își încearcă și el norocul în minutul 16 cu un șut care trece mult peste poartă. Săpunaru șutează și el pe lângă poarta lui Niţă in minutul 19. 6 minute mai o nouă ratare a lui Adi Popa care șutează defectuos din careul campionilor. Vine ratarea lui Tamaş care reia centrarea din corner a lui Boldrin in minutul 27  după care la nici un minut Moke îl încearcă și el pe Lung cu o lovitură de cap. Vine minutul 35, Alibec reușește să treacă de Tamaş și rămâne singur în faţa lui Niţă dar acesta reușește să apere. O fază discutabilă apare în minutul 38 când Fabricio faultează, însă cartonașul galben este arătat ambilor fundași centrali ai Astrei. Repriza întâi se prelungește cu un minut în care Boldrin reușește să înscrie din greșeală din lovitură liberă, acesta centrând mingea la care nu reușește să ajungă nimeni dar cu mult noroc intră direct în poartă. 1-0 pentru FCSB și se încheie prima repriză.
La un minut după fluierul de start al reprizei a doua intră Boudjeema în locul lui Lovin, în minutul 46, apoi trei minute mai târziu, în minutul 49 Adi Popa intră în careul advers, șutează la colţul lung dar Morais intervine și reușește să scoată mingea de pe linia porții. Două schimbări se produc și în echipa Stelei în minutul 51, ies Moke și Tănase iar în locul lor intră De Amorim și Ovidiu Popescu iar la Astra intră Budescu în locul lui Daniel Niculae 7 minute mai târziu. Adi Popa șutează iar, în minutul 61, în coltul lung al porții apărate de portarul cu același nume, care reușește să respingă și de aceasta dată. Morais își încearcă iar și el norocul dar Niță reușește să respingă șutul de la distanţă în minutul 64. Încep iar nervozităţile și arbitrul scoate cartonașul galben pentru Budescu și Morais în minutul 66. 4 minute mai târziu, Alibec șutează bine însă Niță reușește să respingă și de data asta, trimițând în corner. De Amorim faultează și el de la spate în minutul 71 și este sancționat cu cartonaș galben. Ocazie mare pentru Stelisti în minutul 74, Boldrin șutează spre poarta apărată de Lung însă mingea trece milimetric pe lângă stâlpul porții. Nicoară îl înlocuiește pe Texeira și Tudorie pe Golubovici în minutul 77, acestea fiind și ultimele schimbări până la finalul meciului. Mitrea vede și el cartonașul galben în minutul 80 după ce îl calcă pe Boudjeema. Adi Popa își pune iar calitățile în evidenţă șutând în minutul 84 foarte aproape de poarta lui Lung, apoi este faultat 5 minute mai târziu de Morais care vede cartonașul roşu. Se încing spiritele și meciul este aproape de a degenera într-o bătaie generală în urma unei altercații intre Săpunaru și recidivistul Mihai Stoca care este trimis în tribună de către arbitrul meciului. Urmează câteva minute de presiune asupra porții lui Niță însă steliștii reușesc să mențină scorul și meciul se încheie cu o paradă a lui Niță la șutul din lovitura liberă a lui Budescu. FCSB reușește astfel să reziste și chiar să învingă campioana ligii I, echipa cu cel mai bun atac al momentului raportat la fotbalul momentului din țara noastră.

.