Sfaturi si Invataturi Folositoare De La Sfintii Parinti

1) Lupta crestinilor cu diavolul. A dezvalui existenta si lucrarile diavolilor in viata noastra nu echivaleaza cu teama de diavoli, ci inseamna a-i descoperi pe vrajmasii mantuirii noastre, in adevarata lor lucrare si putere. Potrivnicul diavol este cel care se impotriveste planului lui Dumnezeu pentru mantuirea noastra. Unul din motivele pentru care lucrurile merg rau in lume este si faptul ca ne este frica sa privim in fata adevaratele cauze ale raului. In mare primejdie ne aflam atunci cand nu stim sa ne aparam si sa ne luptam cu vrasmasul-diavol. Ispitele diavolesti sunt deosebit de variate si pline de viclenii. Razboiul nostru cu diavolii nu poate fi ocolit. Diavolii ne ataca adesea prin surprindere si sunt neiertatori. Unii dintre crestini sunt invinsi de la primul atac. Altii, insa, ii stau impotriva, se lupta, sunt raniti, dar continua lupta. Alaturi de ei il au in ajutor pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Ei zic impreuna cu proorocul Moise: Domnul este scaparea mea”. Domnul este intaritorul meu. De cine ma voi teme ? Dumnezeu ii mangaie, ii insufleteste si Se face impreuna luptatorul si sprijinitorul lor. Ii inarmeaza duhovniceste si ii intareste in lupta, aratandu-le tehnica razboiului si ii acopera cu puterea Harului dragostei Sale dumnezeiesti. Luptatorii prind curaj, se intaresc si continua lupta pana la capat, zdrobind capul balaurului. Atunci vad lumina Ierusalimului de Sus, luminandu-i si umplandu-i de bucurie si stralucire dumnezeiasca. Atacurile diavolilor sunt, la inceput, asupra mintii noastre, prin ganduri rele, apoi prin imaginatie si apoi zgomote. Cei ajunsi in treapta desavarsirii crestine (a indumnezeirii) se lupta cu diavolii corp la corp, primind lovituri si suferind pana la lacrima de sange. Aceste lupte sunt ingaduite de Dumnezeu pentru ca luptatorul sa se formeze duhovniceste, sa-si dea seama de neputintele sale si sa se smereasca, atat cu sufletul, cat si cu trupul si astfel sa poata primi darul lui Dumnezeu, pentru sfintirea si desavarsirea sa. Ratiunea umana este astfel creata, incat nu poate sa aiba spatii goale sau timpi morti. Daca nu avem raspunsuri clare asupra unor probleme, golul ce se formeaza in ratiunea noastra se va umple cu idei, in marea lor majoritate, false.

Societatea noastra se cutremura de groaza si ramane inmarmurita in fata unor crime demonice, asista la tot felul de minuni diavolesti”, vindecari, deplasari de obiecte prin aer, oameni care vad si se intalnesc cu OZN-uri, cu extraterestrii, conducatori, bancheri si patroni care se inchina si slujesc diavolilor. Fortele dezlantuite ale iadului tulbura mintile a sute de milioane de oameni, prin mass-media (presa, radio, televizor si internet). Organizatii satanice conduc lumea si pregatesc venirea lui antihrist, pentru ca: diavolul a coborat la voi avand manie mare, caci stie ca timpul lui e scurt” (Apoc. 12:12). Noi insa nu suntem singuri, avem pe Mantuitorul Iisus Hristos, Care ne povatuieste si ne ajuta ca sa biruim.

De aceea, sa ne inrolam in oastea duhovniceasca a credinciosilor, care lupta si biruiesc pe diavoli. Iar Dumnezeu, Care poate sa tamaduiasca bolile si sa implineasca lipsurile si neputintele noastre, ne va ajuta sa invingem pe permanentul nostru dusman, diavolul. Cunoscand ispitele demonilor, intrarmandu-ne cu post, rugaciune si smerenie, intariti fiind cu puterea Duhului Sfant, prin Sfintele Taine, vom deveni biruitori asupra diavolilor.

Sa ne ajute Preabunul Dumnezeu, Maica Domnului si toti sfintii ca sa auzim si noi, la sfarsitul vietii noastre pamantesti, cuvintele lui Dumnezeu: ,,Tinerilor, ati biruit pe cel viclean” (I loan, 2:13).
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi! Amin! (Parintele Daniel de la Rarau ).

2) „Omul trebuie iubit. Dar ca sa-l iubesti, trebuie sa-l intelegi. Daca il vezi cazut acolo, neaparat trebuie sa gandesti ca trebuie sa-i dai o mana de ajutor. Iubirea aproapelui este o lectie de iubire fata de Dumnezeu. Daca nu-l iubesti pe cel de alaturi, daca nu-l ajuti, nu esti capabil nici sa-L iubesti pe Dumnezeu.” (Parintele Iustin Parvu).

Doamne Ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*