RUGACIUNI LA ICOANE FACATOARE DE MINUNI DIN SFANTUL MUNTE ATHOS (I)

Rugaciune la icoana facatoare de minuni ,,Glikofilousa” (,,Dulcea sarutare”) de la manastirea Filoteu

O, Dulcea sarutare a sufletelor noastre, prin roua rugaciunilor tale curateste-ne inimile si fa-le pe ele izvoratoare de dumnezeiesti cugetari! Cu razele minunilor tale ai infrumusetat manastirea in care esti slavita, daruind tuturor celor ce se inchina icoanei tale belsugul darurilor tale; ia aminte si la noi cei de la marginile lumii, prin rugaciune, batem la usa indurarii tale.Ca printr-o dulce sarutare, prin darul tau, dai veselie sufletelor noastre pline de intristare si iei povara mahnirilor noastre.

Deci acum cauta cu milostivire spre robii tai si potoleste multimea valurilor pacatelor!

Indruma-ne pe noi spre ascultarea Fiului tau si cu frangere de inima ingradeste sufletele si trupurile noastre. Deschide noua usa milostivirilor tale celor ceresti, caci din pricina pacatelor noastre am indepartat de la noi facatorii de bine. Asa cum rugaciunea paraclisierului Ioanichie ai ascultat-o plina de indurare si l-ai intarit pe el in nadejde, ca una ce purtai neincetata grija de manastire si de mantuirea sufletului sau, ia in mainile tale, o, preamilostiva Maica, si viata noastra, si ne povatuieste pe calea mantuirii!

Stinge ispitele noastre si surpa cursele vrajmasului celui rau care voieste sa ne duca intru adancul deznadejdii. Ceea ce ai primit in bratele tale pe Cel necuprins, incinge cu iubirea de oameni si sufletele noastre si ne arata pe noi vrednici lucratori ai faptelor celor bune!

Deschide visteria darurilor si ne hraneste pe noi din destul, ca sa-ti aducem painea laudelor celor dumnezeiesti din cuptorul inimii noastre. Pe noi cei impovarati intru multe rautati ne cheama la limanul pocaintei si cu ploaia rugaciunii tale stinge focul ghenei, cel gatit pentru pacatele noastre!

Fii noua sprijinitoare intru necazuri, caci la tine alergam, cerand iertare greselilor noastre si mare mila!

VA URMA.

Doamne Ajuta!