Rugaciune la icoana Maicii Domnului ,,Grabnic ascultatoare” (II)

Rugaciunea este o arta, Sfintii Parinti socotind-o chiar cea mai inalta dintre arte, ori ,,stiinta a stiintelor”

Iata cum ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur sa ne rugam: ,,cu sufletul smerit si cu inima zdrobita si din adancul inimii tale”. Sa ne plecam genunchii si sa zicem:

Stapana preabinecuvantata, pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, care ai nascut mai presus de cuvant pe Dumnezeu-Cuvantul pentru mantuirea noastra, si care ai primit pentru toti din belsug darul tau, ceea ce esti mare de daruri dumnezeiesti si rau de minuni pururea curgator, revarsa bunatatea ta tuturor celor ce alearga cu credinta la tine! Cazand la icoana ta cea facatoare de minuni, ne rugam tie, preaindurata Maica a Stapanului Celui iubitor de oameni: revarsa asupra noastra, Stapana, milele tale cele preabogate si cererile noastre cele aduse tie, grabnic ascultatoare, implineste-le, tocmindu-le fiecaruia spre folos, spre mangaiere si mantuire.

Cerceteaza, Preabuna, pe noi, robii tai, cu darul tau, daruind celor neputinciosi tamaduire si sanatate desavarsita, celor inviforati, liniste, celor din robie, slobozire, si mangaie pe toti cei care patimesc in felurite chipuri. Izbaveste, preamilostiva Stapana, satele, tara si locul acesta de cutremur, de vatamare, de potop, de foc, de sabie si de alte urgii vremelnice si vesnice, de toti vrajmasii vazuti si nevazuti, intorcand mania lui Dumnezeu prin mijlocirea ta de Maica. Slobozeste pe robii tai si pe mine pacatosul de toata boala, de navalirea patimilor si de cadere in pacat, ca fara poticnire, intru dreapta credinta traind in veacul acesta, sa ne invrednicim si in cel viitor de bunatatile cele vesnice, cu harul si cu iubirea de oameni ale Fiului si Dumnezeului tau, Caruia I se cuvine slava, cinstea si inchinaciunea, dimpreuna cu Cel fara de inceput al Sau Parinte si cu Preasfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.