Rugaciune la icoana Maicii Domnului ,,Cucuzelita”

Carte nescrisa de mana a imnografilor esti, Prealaudata, ceea ce insufli celor alesi ai tai gandurile cele luminate ale intelepciunii celei de Sus; smulge dar spiniipatimilor din mintea mea cu mana ta si arunca in pamantul inimii semintele cuvintelor celor ceresti, ca sa ajung, la plinirea vremii, sa culeg din livada inimii roada laudelor ingeresti pe care sa ti le aduc ca prinos de multumire.

Cu razele rugaciunii tale pazesti lavra ta de toate sagetile vrajmasilor si rugatoare neadormita esti inaintea tronului ceresc pentru monahii ce se nevoiesc intru evlavie. Nu ne uita nici pe noi cei ce ne aflam pe marea acestei vieti, ci intinde-ne mana de ajutor, ca sa ajungem la limanul laudelor celor ceresti.

Pazeste Muntele tau cel Sfant de orice tulburare a acestei lumi, iar in muntele inimilor noastre zideste scara rugaciunii, ca pasind de la o treapta la alta sa ajungem la inaltimea doririlor celor dumnezeiesti, impletindu-ti cantari de lauda si aducand neancetat multumire si slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, Treimei Celei de o fiinta, Careia Ise cuvine toata inchinaciunea in vecii vecilor. Amin