Rugaciunile Mesei. Igiena Sufletului

Sa facem un efort si cu ajutorul lui Dumnezeu si a rugaciunilor Maicii Preciste sa ne sculam dimineata devreme si sa ne implinim programul bine stabilit dinainte. Imediat ce ne-am sculat, primul nostru gand sa se indrepte catre Dumnezeu: ne spalam pe fata cu apa, facem semnul Crucii, multumim pentru noaptea ce a trecut si pentru mila Sa fata de noi. Sa ne Rugam ca Domnul sa ne calauzeasca gandurile, sentimentele si dorintele, incat tot ceea ce spunem sau lucram sa fie potrivit voii Sale.

Rugaciune inainte de masa de pranz:

Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau; Vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, Precum in cer asa si pe pamant, Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, Precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, Ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea şi slava, A Tatalui si-a Fiului si-a Sfantului Duh, Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Rugaciune dupa masa de pranz:

Multumim Tie Iisuse Hristoase Dumnezeul nostru ca ne-ai saturat pe noi de bunatatile Tale cele pamantesti. Nu ne lipsi pe noi nici de cereasca Ta imparatie, ci precum in mijlocul ucenicilor Tai ai venit, Mantuitorule, pace dandu-le lor asa vino si la noi si ne mantuieste!

Rugaciunea inaintea mesei de seara:

Manca-vor saracii si se vor satura si vor lauda pe Domnul; iar cei ce-L cauta pe Dansul, vii vor fi inimile lor in veacul veacului. Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Rugaciune dupa masa de seara:

Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne, intru fapturile Tale, si intru lucrul mainilor Tale ne-am bucurat; insemnatu-s-a peste noi lumina Fetei Tale Doamne; dat-ai veselie in inima mea mai mare decat veselia pentru rodul lor de grau, de vin, si de untdelemn ce s-au inmultit. Cu pace impreuna ne vom culca si vom adormi, ca Tu, Doamne, indeosebi, intru nadejde ne-ai asezat. Amin!

Doamne Ajuta !