SUA si NATO in alerta maxima: submarinul nuclear rusesc Belgorod dotat cu „Arma Apocalipsei” se afla în Arctica!

NATO a trimis in data de 2 octombrie alerte tuturor membrilor NATO cu privire la submarinul rusesc cu propulsie nucleară K-329 Belgorod, care se află în miscare. Submarinul poarta torpile nucleare Poseidon (alias Status-6), cunoscute drept „Arma Apocalipsei”, lucru raportat de ziarul italian „La Repubblica”.

Noul submarin a fost lansat la apa in iulie si se afla in prezent in apele arctice dupa explozia conductei Nord Stream. Temerile NATO se refera la un posibil test al torpilei Poseidon, care poate inota pana la 10.000 kilometri sub apa si poate exploda in apropierea tarmului, provocand un urias tsunami radioactiv de pana la 500 de metri inaltime.Expertii americani sunt ingrijorati de faptul ca SUA nu se vor putea apara impotriva unui atac al super-torpilei nucleare rusesti. Cu greu poate fi depistat si, chiar daca este, oprirea lui va fi si mai dificila. Practic, toate orasele si bazele militare de-a lungul coastelor Atlanticului si Pacificului sunt in pericol.

Acest atac ar distruge instantaneu majoritatea populatiei, iar consecintele secundare, nu mai putin devastatoare, sunt valurile de tsunami si nivelurile letale de radiatii.

Expertii americani cred ca Poseidon nu a fost destinat unui atac, ci o arma care avertizeaza asupra unei razbunari teribile. Super-torpila rusa este considerata o arma de lovitura secundara in ierarhie. Sarcina sa principala este un impact psihologic puternic asupra potentialului inamic, deoarece in cazul unui atac asupra Rusiei, poate urma o apocalipsa nucleara de neoprit cu consecinte incredibile.

Statele Unite si-au activat reteaua de sateliti pentru a urmari eventualul curs al torpilei, dar faptul ca se afla sub apa complica foarte mult sarcina, se arata in „La Repubblica”.

Ce este Poseidon, arma apocalipsei?

Poseidon (Status-6) este o dezvoltare rusa a unui sistem de arme cu dublu scop, conceput sa distruga si sa provoace daune incalculabile bazelor navale, infrastructurii si economiilor din zona de coasta a unui potential adversar, creand zone extinse de contaminare radioactiva critica pentru orice armata, de lunga durata, – activitatea pe termen privat sau economica este imposibila sau de-a dreptul mortala.

Poseidon este o mega-torpila cu o raza de actiune de 10.000 km, o viteza de 185 km/h, capabila sa se deplaseze la adancimi de pana la 1.000 de metri si are un diametru de 1,6 metri. Focosul nuclear are o putere de pana la 100 de megatone.

Poseidonul (in rusa: Посейдон, „Poseidon”, numele de raportare NATO Kanyon), cunoscut anterior sub numele de cod rus Status-6 (in rusa: Статус-6), este un vehicul subacvatic fara pilot autonom, cu propulsie nucleara si cu arme nucleare in curs de dezvoltare de Rubin Design Bureau, capabil sa livreze atat sarcini utile conventionale, cat si nucleare.

Poseidonul este una dintre cele sase noi arme strategice rusesti anuntate de presedintele rus Vladimir Putin la 1 martie 2018. La 2 februarie 2019, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat finalizarea etapei cheie a procesului lui Poseidon. Pe 20 februarie 2019, Ministerul rus al Apararii a lansat un videoclip, care arata cum un Poseidon este lansat pentru testare de pe un submarin B-90 Sarov cu destinatie speciala.

Statele Unite nu se tem de numele torpilei nucleare „Poseidon”, regele marii, ci de marea putere a „Poseidon”. Capabila sa devasteze o portiune uriasa de coasta cu un focos de mai multe megatone (pana la 100 Megatone sau de 4 ori Bomba tarului), torpila Poseidon 2M39 ar declansa un lant de tsunami radioactive mortale care s-ar izbi orase si zone locuite, lasandu-le nelocuibile pentru zeci de ani. Expertii militari afirma ca numai doua torpile Poseidon ar putea distruge SUA.

Potrivit unor rapoarte, Poseidonul ar putea avea si o optiune de lansare pe fundul marii sau pe site-ul mobil. In optiunea de fund al marii, cunoscuta sub numele de Skif, Poseidon poate astepta pe fundul marii intr-un container special atat timp cat este necesar.

Caracteristicile de performanta ale submarinului K-329 „Belgorod”

Echipaj – cel puțin 109 persoane, Lungime – aproximativ 185 metri, Latime – 18,2 metri, Pescaj – mai mult de 9 metri, Deplasare subacvatica – mai mult de 25.000 de tone, Viteza la suprafata – nu mai mult de 14 noduri, Viteza subacvatica – pana la 30 – 32 noduri, Interval de croaziera – nelimitat Adancime de imersie de operare – 500 metri, Rezistenta – 90 – 120 zile, Propulsie: nucleară (2 reactoare cu apa presurizata OK-650M.02 cu o capacitate de 190 MW, Armament: 6 torpile nucleare Poseidon (KANYON), 6 x 6335 mm (21″) tuburi torpila (TBK)

Sursa continutului: www.naukatehnika.com