Stiati, ca …? Despre cele mai bogate tari din lume

Emiratele Arabe Unite, era o tara foarte saraca pana cand s-a gasit petrol pe teritoriul Abu Dhabi-ului, in anul 1958?

Macao, este o tara mica, situata pe o peninsula din Sudul Chinei, ce are o populatie de doar 600.000 locuitori. Cu toate acestea, nimic nu o impiedica sa fie una dintre cele mai bogate tari din Asia. Multi considera ca in scurt timp Macao va depasi Las Vegasul, ca principala atractie a pasionatilor de jocuri de noroc ?

Brunei, reprezinta una dintre cele mai bogate tari din Orientul Indepartat. Situata pe coasta Marii Chinei de Sud, aceasta mica tara este ideala pentru persoanele care nu doresc sa plateasca nici un fel de taxe. Brunei si-a capatat independenta fata de Imperiul Britanic abia in anul 1984 ? Iar palatul sultanului are nu mai putin de 1.788 camere, dintre care 257 bai, o sala de gala cu o capacitate de 5.000 locuri, o moschee ce poate caza 1.500 persoane, un hipodrom incalzit unde incap 200 de cai, 5 piscine si 18 lifturi ?

Statele Unite ale Americii, au una dintre cele mai puternice economii ale lumii, fiind totodata si o tara cu un sistem economic puternic eterogen. Astfel, putem observa cum acest stat exceleaza in tehnologii avansate precum computere, inteligenta artificiala, farmaceutice, industrie militara si aerospatiala. In Statele Unite ale Americii nu exista o limba oficiala – majoritatea oamenilor vorbesc limba engleza, un numar imens spaniola, iar in total sunt vorbite mai bine de 350 limbi pe teritoriul american ? O alta curiozitate este ca unul din opt oameni au lucrat la McDonald’s, la un moment dat in viata lor profesionala.

Norvegia, este o aara foarte bogata din punct de vedere al resurselor naturale. Economia este alimentata in primul rand de hidrocarburi, avand depozite uriase de petrol si gaze naturale. 99 % din energia electrica ce alimenteaza Norvegia este hidroenergie ? Nicio alta tara nu poate concura cu aceste cifre.

Din totalul populatiei de 5,54 milioane locuitori, aproape un sfert (mai exact, 24,6 %) sunt imigranti. Jumatate din ei sunt reprezentati de francezi, nemti, italieni si portughezi. In acelasi timp, Elvetia este tara cu numarul cel mai mic de oameni obezi din Europa.

Irlanda, este una dintre tarile a carei economie a inregistrat o crestere semnificativa in ultimele decenii. Conform legii, daca ai avut bunici irlandezi, iti poti lua cetatenia, chiar daca nu ai vizitat niciodata tara si daca nu le vorbesti limba ? Tot ce trebui sa faci pentru a te putea numi „irlandez”, este sa platesti o taxa.

Numai in jur de 10 % din totalul locuitorilor din Qatar sunt si nascuti in aceasta tara?

Singapore, este o tara foarte mica, fiind reprezentata in cea mai mare parte de capitala ei – orasul care poarta acelasi denumire ca si statul – Singapore. Datorita normelor foarte severe impuse de catre stat privind poluarea, in prezent trebuie sa platesti o taxa de mediu pentru a putea detine un autovehicul in Singapore ? Taxa costa aproximativ 80.000 Euro !

Luxembourg, a devenit cea mai bogata tara din Europa anul trecut si cea mai bogata tara din lume in 2020. Mare parte a localnicilor din Luxembourg vorbesc atat luxemburgheza, cat si germana si franceza ?

Romania, se regaseste pe pozitia 44 in acest top tari bogate, peste Grecia, Croatia, Rusia si Turcia, dar sub Ungaria, Cipru, Malta, Polonia sau Estonia.